Στην Ελλάδα το... καυτό Kia EV6 - Πόσο κοστίζει;

Στην Ελλάδα το... καυτό Kia EV6 - Πόσο κοστίζει;

Η premium πρόταση της Kia στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης έφτασε στην ελληνική αγορά με όπλα της τη φουτουριστική εμφάνιση, την ταχύτατη φόρτιση και τα σύγχρονα συστήματα. 

Στιγμιοτυπο_2022-01-14__12_34_15_μμ

Την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά ξεκινά το EV6, το πρώτο μοντέλο της Kia που εξελίχθηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό, αποτελώντας το ατού της μάρκας για την υλοποίηση της στρατηγικής “Plan S” σχετικά με το λανσάρισμα 11 μηδενικών ρύπων μοντέλων με ορίζοντα το 2026.

Το EV6 συστήνεται στο αυτοκινητικό κοινό της χώρας μας ως ένα μεσαίου μεγέθους crossover με μεγάλα highlights του τη φουτουριστική εμφάνιση, τη μεγάλη αυτονομία, την ταχύτατη φόρτιση, τις επιδόσεις, αλλά και την ψηφιακή διασύνδεση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Παράλληλα, ενδιαφέροντα στοιχεία συνιστούν οι πτυσσόμενες χειρολαβές θυρών, οι αεροδυναμικοί καθρέπτες, και το πίσω spoiler.

Με ραχοκοκαλιά του την ολοκαίνουργια πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) το μοντέλο ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United», η οποία εμπνέεται από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και στην ανθρωπότητα. Το μυώδες καπό, τα αιχμηρά LED φώτα και τα φουσκωμένα φτερά συνθέτουν μια ιδιαίτερα δυναμική εικόνα, η οποία συνεχίζεται και στο πίσω μέρος, παρουσία μιας τοξωτής φωτεινής μπάρας που διατρέχει την θύρα του πορτπαγκάζ και «σκεπάζει» το νέο έμβλημα του brand.

Παρά τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις του (Μ/Π/Υ: 4.680/1.880/1.550 χλστ.) EV6, το μεταξόνιο των 2.900 χιλιοστών παρέχει άφθονους χώρους για τους επιβάτες, την ίδια ώρα που ο χώρος των αποσκευών (520 λτ.) ευνοεί τις οικογενειακές εξορμήσεις. Επίσης, το αυτοκίνητο διαθέτει μπροστινό πορτμπαγκάζ 52 λίτρων για τα 2WD μοντέλα και 20 λίτρων για τα AWD μοντέλα.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης