Το Toyota 2000 GT του μέλλοντος θα δείχνει κάπως έτσι…

Το Toyota 2000 GT του μέλλοντος θα δείχνει κάπως έτσι…

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, η Toyota και η Yamaha ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν το 2000 GT, με εμπρός κινητήρα, πίσω κίνηση και σκοπό να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έβλεπαν έως τότε την μεγάλη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Toyota-2000gt-rendering
Ορισμένα μέσα ενημέρωσης το συνέκριναν ακόμη και με την Porsche 911, οπότε δεν είναι περίεργο ότι αν θέλετε πραγματικά ένα από αυτά σήμερα, θα σας κοστίσει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια, ανάλογα με την κατάσταση, τα χιλιόμετρα κ.λ.π. 

Μιλώντας για το 2020, ευκαιρίας δοθείσης να επαναπροσδιοριστεί το 2000 GT ως ένα σύγχρονο σπορ αυτοκίνητο.
Ο σχεδιασμός είναι αρκετά πρωτότυπος, παρόλο που υπάρχουν μερικές ομοιότητες με το Supra FT-1 Concept, όπως η κεκλιμένη οροφή και η ανυψωμένη γραμμή στους ώμους. Ο τρόπος με τον οποίο παντρεύονται όλα αυτά τα σχεδιαστικά στοιχεία θυμίζει κάτι από Koenigsegg.

Ο Nirmit Soni, ο οποίος δημιούργησε αυτήν την απόδοση, ήθελε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο από το να κάνει μια απλή μετενσάρκωση του 2000 GT. Στόχος του ήταν να αποτίσει φόρο τιμής στο πρωτότυπο με την επανερμηνεία του σχεδιασμού του σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, προκειμένου να αποτυπώσει την «ουσία της ελαφρότητας, της τεχνολογίας και του εκσυγχρονισμού».

Το τελικό αποτέλεσμα είναι σίγουρα άξιο αυτής της περιγραφής. Κάμερες αντί για καθρέπτες, αναδυόμενες λαβές θυρών, τροχοί από ανθρακονήματα, ενεργή πίσω αεροτομή, roll cage – δημιουργούν ένα σοβαρό μηχάνημα οδήγησης.

Όσο για το πραγματικό 2000 GT, η Toyota θα συνεχίσει να αποτίει φόρο τιμής. Στην πραγματικότητα, το περασμένο καλοκαίρι η Toyota Gazoo Racing (TGR) ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να παράγει ανταλλακτικά για το κλασικό αυτοκίνητο ως μέρος του GR Heritage Parts Project. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να οδηγούν τα 2000GT τους χωρίς να ανησυχούν για ανταλλακτικά.




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης