Wallbox από την Pininfarina για το Battista

Wallbox από την Pininfarina για το Battista

Η Pininfarina συνεργάστηκε με την Green Motion για να παρουσιάσει ένα wallbox που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες του υπερβατικού ηλεκτρικού hypercar Battista.

Pininfarina-Battista-Wallbox-1
Με την ονομασία Residenza, το Wallbox για το ηλεκτρικό hypercar, έχει την ίδια απόχρωση με το αμάξωμα του Battista. Ο οικιακός φορτιστής προσφέρει φόρτιση 22 kW στην Ευρώπη και 7,2 kW στη Βόρεια Αμερική και κατασκευάζεται με ανακυκλωμένα και οργανικά υλικά. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 120 kWh του Battista μπορεί, σύμφωνα με την Pininfarina, να φορτιστεί σε έξι ώρες. Με πλήρως φορτισμένη τη μπαταρία, το Battista μπορεί να διανύσει έως και 500 χιλιόμετρα απόστασης. Για την Ευρωπαϊκή αγορά θα είναι εφοδιασμένο με ένα καλώδιο τύπου 2. Μια ειδική εφαρμογή μπορεί να δώσει στον κάτοχο τον απομακρυσμένο έλεγχο του wallbox Residenza. Μέσω αυτής, μπορεί να προγραμματιστεί απομακρυσμένα η φόρτιση και να ελέγχεται η κατάσταση της φόρτισης.

«Οι πελάτες μας θα λατρέψουν τη συγκίνηση από την εξαιρετική ηλεκτρική απόδοση του Battista αλλά πρέπει επίσης να απολαύσουν τη ζωή με αυτήν την προηγμένη τεχνολογία. Για αυτόν τον λόγο, έχουμε διασφαλίσει ότι υπάρχει ένας πλήρης αριθμός δημόσιων σημείων φόρτισης που έχουν στη διάθεσή τους μέσω της συνεργασίας μας με το ChargePoint», δήλωσε ο Paolo Dellacha, επικεφαλής προϊοντικής στρατηγικής της Pininfarina. «Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο μέρος της φόρτισης του Battista θα γίνει στο σπίτι και η αποκλειστική σχεδίαση του wallbox παρέχει στους ιδιοκτήτες μια εξατομικευμένη λύση, φινιρισμένη ανάλογα με το ακριβό τους γούστο». Το Battista, έχοντας το σύστημα ισχύος της Rimac, διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες που παράγουν συνδυασμένη ισχύ 1.900 ίππων και ροπή 234,5 kgm. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση, έρχονται σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του μοντέλου φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης