Η Mercedes-AMG EQR δείχνει σαν ηλεκτρικό “Hyper Wagon”

Η Mercedes-AMG EQR δείχνει σαν ηλεκτρικό “Hyper Wagon”

Η Tesla άλλαξε αναμφίβολα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα αυτοκίνητα επιδόσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια Mercedes-AMG με μεγάλο καπό και V8 κινητήρα δεν φαίνεται τόσο συναρπαστική σήμερα όσο το νέο λογισμικό P100D.

Mercedes-amg-eqr
Τι γίνεται όμως αν οι Γερμανοί αναμιγνύουν τελικά την ηλεκτρική ενέργεια συνδυάζοντας τη με κορυφαία απόδοση σε ένα ελκυστικό πακέτο; 

Η EQC, το πρώτο EV που παρουσίασαν δεν είναι αργή. Αποδίδει 408 ίππους και επιταχύνει εντυπωσιακά. Γνωρίζουμε επίσης πως σύντομα 470 άλογα εγκαθίστανται στο EQS concept. Αρκεί όμως αυτό; Ο κινητήρας του SRT στο Charger είναι αρκετός, αλλά όπως φαίνεται οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγοράζουν τα Hellcats.

Η ακατέργαστη ιπποδύναμη και η καθαρή επιτάχυνση καθορίζουν ακόμη την αμερικανική αγορά, που εδώ που τα λέμε είναι η πιο σημαντική για τη Mercedes-Benz. Σήμερα λοιπόν ασχολούμαστε με μια ανεξάρτητη μελέτη που στοχεύει στην επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ο Καναδός ανεξάρτητος σχεδιαστής Emre Husmen δημιούργησε την Mercedes-AMG EQR. Υποτίθεται ότι είναι ένα είδος ναυαρχίδας “hyper wagon” με θεωρητική απόδοση 1.200 ίππων. Προφανώς, μόνο μερικές τρελές εταιρείες (όπως η Rimac) είναι πρόθυμες να δοκιμάσουν να παρουσιάσουν κάτι τέτοιο. Δεν είναι ακριβώς ο τρόπος της Mercedes, αλλά η AMG είναι υπεύθυνη για την υπέρογκη ισχύ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης