Αστυνομία χρησιμοποιεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα απέναντι σε λαθροκυνηγούς

Αστυνομία χρησιμοποιεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα απέναντι σε λαθροκυνηγούς

Ίσως νομίζετε ότι η ακαριαία επιτάχυνση χάρη στην άμεση ροπή αποτελεί το μόνο πράγμα για το οποίο μιλούν οι περισσότεροι μετά την πρώτη τους οδηγική εμπειρία με ηλεκτρικό όχημα, η γαλήνια οδήγηση χωρίς θόρυβο και κραδασμούς όμως έχει επίσης την τιμητική της.

Nissan-Leaf_e_plus-police-tsiro-1000
Περιμένετε, θα πείτε, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τα μοντέλα που λειτουργούν με φυσικό αέριο εκεί έξω – ή οτιδήποτε φέρει το logo της Mercedes-Benz S-Class ή της Rolls-Royce Ghost. Επίσης απομονώνουν τους ανθρώπους μέσα σε ένα εντελώς αποστειρωμένο περιβάλλον που κάνει τον έξω κόσμο να μοιάζει με μια πολύ μακρινή εικόνα που θα επιστρέψετε κάποια στιγμή σε αυτή. Ναι, αλλά ανεξάρτητα από το πόση ηχομόνωση χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής, όλο και κάτι θα φτάσει στα αυτιά σου. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το να έχουν ένα αθόρυβο αυτοκίνητο αποτελεί μόνο πλεονέκτημα. Το συνδυάζουν με λιγότερη ρύπανση, λιγότερα ανεπιθύμητα ερεθίσματα για τον εγκέφαλο και μια συνολικά πιο χαλαρωτική εμπειρία. Ωστόσο, η σιωπηλή φύση των EV δεν έχει περάσει απαρατήρητη από ορισμένες κυβερνητικές αρχές, κυρίως από τον στρατό που έχει δείξει κάποιο ενδιαφέρον για την τεχνολογία και κυρίως για τις εφαρμογές της που σχετίζονται με τη μυστικότητα.

Η αστυνομία, ωστόσο, δεν αξιοποίησε πραγματικά αυτή τη δυνατότητα. Σίγουρα, τα μη ρυπογόνα οχήματα για περιπολία σε πεζούς είχαν νόημα, αλλά αυτή ήταν σχεδόν η μόνη χρήσης που είχαν μέχρι σήμερα. Λοιπόν, ίσως δεν είχαν το κατάλληλο πρόβλημα να επιλύσουν μέχρι τώρα. Το Gloucestershire Constabulary αντιμετώπισε πρόσφατα μια σειρά από περιπτώσεις λαθραίου παράνομου κυνηγιού ελαφιών, τα οποία όμως παρέμειναν ζωντανά. Η σκληρότητα αυτών των περιστατικών δεν πέρασε απαρατήρητη, οπότε το Gloucestershire Constabulary αποφάσισε να κάνει χρήση του στόλου των 75 οχημάτων του, του μεγαλύτερου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα ηλεκτρικά οχήματα χωρίς σήμανση θα περιπολούσαν τη νύχτα, ακούγοντας ήσυχα για πυροβολισμούς, ενώ άλλοι ένστολοι περίμεναν στο δάσος εξοπλισμένοι με νυχτερινή όραση, θερμικά spotters, ακόμη και ένα θερμικό drone. Παρά την πολύ καλά μελετημένη επιχείρηση, δεν υπήρξαν νέες περιπτώσεις και, ως εκ τούτου, κανείς δεν συνελήφθη. Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι οι δράστες συγκαταλέγονται μεταξύ των 1.271 οπαδών της ομάδας Rural Crime Team του λογαριασμού στο Gloucestershire Constabulary Twitter. Ή τελικά έβαλαν μυαλό και σταμάτησαν τις άσχημες πράξεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης