Υποχρεωτική η χρήση ABS για όλες της μοτοσυκλέτες στην Ε.Ε

Υποχρεωτική η χρήση ABS για όλες της μοτοσυκλέτες στην Ε.Ε

Η υποστήριξη της υποχρεωτικής χρήσης του συστήματος ABS έγινε δεκτή με ικανοποίηση  από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA )

Η υποστήριξη της υποχρεωτικής χρήσης του συστήματος ABS Anti-Lock Braking System σε όλη την ΕΕ  και για όλες τις μοτοσικλέτες  νέου τύπου άνω των 50 κυβ.εκατ από το 2016 αντί το 2017 από την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Υποθέσεων Καταναλωτών- IMCO του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγινε δεκτή με ικανοποίηση  από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA ) - τον οργανισμό καταναλωτών που εκπροσωπούν οι 104  λέσχες αυτοκινήτου-τουρισμού καθώς και 36 εκατομμύρια μέλη- οδηγοί.

Η Επιτροπή (IMCO) ψήφισε στις 5 Δεκεμβρίου 2011, την πρώτη ανάγνωση της έκθεσης.
«Οι μοτοσικλετιστές  ακόμα εκτίθενται σε υψηλό επίπεδο κινδύνου στους δρόμους μα, ενώ οι τάσεις της θνησιμότητας δεν είναι ενθαρρυντικές. Μειώνοντας την υποχρεωτική ημερομηνία εισαγωγής του ABS στις νέες μοτοσικλέτες από το 2017 στο 2016, οι ευρωβουλευτές έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα το οποίο εκτιμούμε ότι μπορεί να γλυτώσει 500 ζωές έως το 2020» , δήλωσε ο Jacob Bangsgaard, Γενικός Διευθυντής της FIA στις Βρυξέλλες.
Πρόσθεσε μάλιστα «Η καθυστέρηση της υποχρεωτικής εισαγωγής των συστημάτων  Α B S  δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με το επιχείρημα της διαθεσιμότητας ή του κόστους. Ελπίζουμε ότι όλοι οι ευρω-βουλευτές θα υποστηρίξουν αυτή τη θέση στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 13 Φεβρουαρίου 2012».

Ως τεχνολογία ασφαλείας, το ABS έχει αμελητέο κόστος σε σύγκριση με το συνολικό κόστος μιας μοτοσικλέτας: Η FIA υπολόγισε με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ότι το ABS κοστίζει περίπου 2% του κόστους μιας νέας μοτοσικλέτας  125 κυβ εκατ. Η υποχρεωτική εφαρμογή των ABS,  θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κόστους, βοηθώντας έτσι ώστε να είναι στη διάθεση των καταναλωτών.

Τελευταίες αναφορές της FIA – όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα- δείχνουν σαφώς ότι η έγκαιρη εισαγωγή ΑΒS θα σώσει  μεγαλύτερο αριθμό των ζωών στους ευρωπαϊκούς δρόμους . Yπολογίζεται ότι θα σωθούν  περίπου 500 ζωές έως το 2020. Τα στοιχεία αυτά επιτρέπουν μια σαφή εικόνα για τα οφέλη της ασφάλειας που αναμένεται από την υποχρεωτική εισαγωγή του ABS  για μεγάλες και μικρότερες μοτοσικλέτες. Επιπλέον, χρησιμοποιεί ως βάση η εθελοντική υιοθέτηση του ABS κατά 5% ετησίως, όταν δεν ήταν  υποχρεωτικό μέτρο.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190207091712_sym-cargo-elta-gorgolis

Μοντέλα της γνωστής SYM θα εντάξουν στο δυναμικό τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.), τα οποία και θα προμηθευτούν από την επίσημη αντιπρόσωπο της ταϊβανέζικης εταιρίας στην Ελλάδα, Γκοργκόλης Α.Ε...

daytona-t310-adventure-4

Το νέο αστέρι στην κατηγορία των Street Adventure μοτοσυκλετών ονομάζεται Daytona Τ310. Ίσως η πιο εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα της κατηγορίας της με επιβλητική σχεδίαση και υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που έρχεται στην Ελλάδα σε πολύ προσιτή τιμή.

supercub

Το παγκόσμιο best seller της Honda είναι πλέον άμεσα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σύμφωνα με ανακοίνωση την ελληνική αντιπροσωπείας και συνδυάζει την κλασική γνώριμη σχεδίαση του παγκόσμιου best seller των Ιαπώνων με σύγχρονες τεχνολογίες όπως τα φώτα τεχνολογίας full LED και το Smart Key.

190105001026_VespaElettrica

Η Vespa Elettrica είναι κάτι παραπάνω από ένα νέο scooter. Έχει καρδιά που χτυπά στους ρυθμούς της προηγμένης τεχνολογίας, που δημιουργήθηκε για να συμβολίσει τη σύγχρονη εποχή Vespa, αλλά και το συναρπαστικό μέλλον της.

dcr-018-dna-filters

Η εντυπωσιακή custom μοτοσυκλέτα του Μάριου και Ντίνου Νικολαϊδη, το DCR-018 “The Billet Sting” concept που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο διεθνές σαλόνι μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο, συνεχίζει να προκαλεί τις αντιδράσεις του κοινού με την τεχνολογία και την μοναδική σχεδιαστική της ταυτότητα.

29