F1: Πράσινο και κίτρινο!

F1: Πράσινο και κίτρινο!

Ο Φέτελ θα χάσει τον τίτλο ή μήπως κάποιοι χάθηκαν στη μετάφραση;

F1: Πράσινο και κίτρινο!
Ο Φέτελ θα χάσει τον τίτλο ή μήπως κάποιοι χάθηκαν στη μετάφραση; Πρόκειται για υπόθεση που δεν αντέχει σε σοβαρό σχολιασμό κατά την άποψή μας.

Στη Ferrari αναλύοντας το βίντεο του τελευταίου αγώνα – σ.σ: λίγο μαζοχιστικό εκ μέρους τους δε συμφωνείτε; – εντόπισαν φάση όπου υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας ο Φέτελ περνάει τον Ζαν Ερίκ Βερν.
Αυτό έγινε χτες βράδυ και στην Ιταλική ομάδα έφτασαν να καταθέσουν σχετικό ερώτημα στη FIΑ για το προσπέρασμα ανάμεσα στις στροφές 3 και 4 στην αρχή του αγώνα, όταν ο Φέτελ από τελευταίος μετά το χτύπημα του Σένα προσπαθούσε να ανέβει στην κατάταξη. Η απάντηση δόθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία υπήρχε κριτής με πράσινη σημαία πριν το σημείο προσπεράσματος και πριν το πράσινο φως στη στροφή 4. Η πρώτη ένδειξη είναι που μετράει πάντα.
Κλείσιμο

Πριν φύγουμε από το γράμμα του νόμου τονίζουμε πως αυτού του είδους οι επισημάνσεις
γίνονται κατά τη διάρκεια του αγώνα προς τον αλυτάρχη και εφόσον εντοπιστεί κάτι μεμπτό επιβάλλονται οι αντίστοιχες ποινές κατά τη διάρκεια του. Επιπλέον όταν η FIA δημοσιοποιεί την προσωρινή κατάταξη του αγώνα εάν κάποιος θεωρεί πως αδικήθηκε γίνεται ένσταση επί του αποτελέσματος. Απ’ τη στιγμή όμως που υπάρχει επίσημη κατάταξη, «official classification» η ιστορία έχει κλείσει.

Προφανώς τα γνωρίζουν όλα αυτά στη Ferrari αλλά έστω πως θα έβρισκαν νομικό πάτημα για να φέρουν την υπόθεση, αν υπήρχε, στην Ολομέλεια. Τι περίμεναν εκεί να γίνει; Να αφαιρέσει από το Φέτελ η Ομοσπονδία τον τίτλο και να τον δώσει στον Αλόνσο; Θέλουν στη Ferrari τέτοιο πρωτάθλημα με φόντο μια κίτρινη σημαία ή αξίζει στην φετινή υπερπροσπάθεια του Αλόνσο ένας τέτοιος τίτλος; Φεύγοντας από το πλαίσιο της ομάδας και κοιτώντας τη γενικότερη εικόνα της F1, τι επίδραση θα είχε αυτό; Λίγες μέρες μετά από μια μοναδική παράσταση που ανέδειξε ως πανάξιο πρωταθλητή το Φέτελ μετά από μια επική μάχη μ’ έναν εξίσου ικανό Αλόνσο τι ακριβώς μήνυμα θα περνούσε σ’ όλο τον κόσμο;

Φεύγοντας από το γράμμα του νόμου και πηγαίνοντας στο πνεύμα πόσο μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι ωφελήθηκε ο Φέτελ από το προσπέρασμα θέλετε για την οικονομία της συζήτησης να θεωρήσουμε γκρίζα ζώνη το σημείο ανάμεσα στη στροφή 3 και 4; Πόσο θα καθυστερούσε ο Βερν της «αδερφής» Toro Rosso τον πρωταθλητή;

Αυτά για όσους χάθηκαν στη μετάφραση μπερδεύοντας το πράσινο με το κίτρινο και το μπλε με το κόκκινο.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης