F1: Οι Ιάπωνες τρελάθηκαν

F1: Οι Ιάπωνες τρελάθηκαν

Η χθεσινή παρουσία του Καμούι Κομπαγιάσι στο βάθρο οδήγησε σε παραλήρημα όχι μόνο τους εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που βρίσκονταν στις κερκίδες αλλά και τα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν τον αγώνα στην τηλεόραση.

Ο Μάικλ Τζάκσον ήταν σε τραγική κατάσταση πριν πεθάνει
F1: Οι Ιάπωνες τρελάθηκαν
Η χθεσινή παρουσία του Καμούι Κομπαγιάσι στο βάθρο οδήγησε σε παραλήρημα όχι μόνο τους εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που βρίσκονταν στις κερκίδες αλλά και τα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν τον αγώνα στην τηλεόραση.

Ο 26χρονος Ιάπωνας ανέβηκε χτες για πρώτη φορά στην καριέρα του στη F1 στο βάθρο. Οι Ιάπωνες είχαν να δουν συμπατριώτη τους στο βάθρο στον εντός έδρας αγώνα από το 1990 όταν τα είχε καταφέρει ο Αγγούρι Σουζούκι.

Κλείσιμο
Ο Κομπαγιάσι πήρε το 2008 το πρωτάθλημα GP2 Asia και του δόθηκε από την Toyota
η ευκαιρία που ζητούσε στους τελευταίους αγώνες το 2009 όπου βαθμολογήθηκε. Η αποχώρηση της Ιαπωνικής εταιρείας έκανε το Καμούι να πιστέψει πως θα γυρίσει στο εστιατόριο του πατέρα του στο Τόκιο να…κόβει σούσι (σ.σ: επαίρεται πως είναι ειδικός σ’ αυτό).

Όμως τελικά η Sauber του έδωσε την ευκαιρία να παραμείνει στη F1.
Φέτος που η ομάδα έχει ανταγωνιστικό μονοθέσιο ο Πέρεζ έχει καταφέρει να ανέβει 3 φορές στο βάθρο. Ο Κομπαγιάσι δεν τα είχε όμως καταφέρει μέχρι χτες. Σίγουρα όμως ήταν πολύ σημαντικό γι’ αυτόν και τους συμπατριώτες του ότι τα κατάφερε στον εντός έδρας αγώνα να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου πίσω από τους Φέτελ και Μάσα.

Μιλώντας σήμερα απάντησε σε κάποια ερωτήματα, οι απαντήσεις δημοσιοποιήθηκαν από το γραφείο Τύπου της Sauber.

Έχεις συνειδητοποιήσει το χθεσινό αποτέλεσμα;

Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω γιατί είμαι συνέχεια απασχολημένος από χτες. Παραβρέθηκα το βράδυ σ’ ένα πάρτι με οπαδούς μου στη Σουζούκα και επέστρεψα στην πίστα σήμερα το πρωί για ένα event οργανωμένο από πριν όπου μαζεύτηκαν 5000 άνθρωποι. Με όλο το σεβασμό ήταν ένα πολύ έντονο τριήμερο. Ένοιωθα αυτοπεποίθηση για τον εντός έδρας αγώνα αλλά την Παρασκευή που δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι ανησύχησα. Μετά οι κατατακτήριες δοκιμές πήγαν καλά και ο αγώνας ήταν οριακός μέχρι το φινάλε.

Τι σημαίνει για σένα το πρώτο σου βάθρο;
Πάντα θεωρούσα πως για να συγκαταλέγεσαι στους πιλότους της F1 πρέπει να έχεις ανέβει τουλάχιστον μια φορά στο βάθρο. Χωρίς μια τέτοια εικόνα είναι σα να μην υπήρξες ποτέ. Οπότε για μένα λέει πολλά…



Έλεγες πριν τον αγώνα δημόσια ότι θα ανέβεις στο βάθρο. Τι σου έδινε τέτοια σιγουριά;

Πρώτα απ’ όλα πιστεύω στην ομάδα, έχω γρήγορο μονοθέσιο και η Σουζούκα είναι η ιδανική πίστα για μένα. Είχα κάποιες ευκαιρίες φέτος αλλά τις έχασα. Η δυναμική υπήρχε και χτες κύλησαν ομαλά για μας τα πράγματα.

Τι σκέφτηκες τερματίζοντας;
Μου έφυγε όλη η πίεση. Για μένα ήταν από τους πιο σημαντικούς αγώνες στην καριέρα μου. Μετά σκέφτηκα ότι πρέπει να είμαι πιο δυνατός στους επόμενους αγώνες για να πάρουμε την 5η θέση στους κατασκευαστές.

Πως ένιωθες στο βάθρο με τους Ιάπωνες να ζητωκραυγάζουν στις κερκίδες;

Αυτό δεν περιγράφεται με λόγια. Είναι φανταστικό συναίσθημα να δίνεις χαρά. Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ιάπωνες φιλάθλους για τη στήριξή τους σε μένα και στη Sauber.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης