Τα σκληρά ελαστικά δυσκολεύουν τη Ferrari!

Τα σκληρά ελαστικά δυσκολεύουν τη Ferrari!

Η Ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών, Pirelli ανακοίνωσε τις δυο γόμες που θα χρησιμοποιηθούν στο Σίλβερστον.

Τα σκληρά ελαστικά δυσκολεύουν τη Ferrari!
Η Ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών, Pirelli ανακοίνωσε τις δυο γόμες που θα χρησιμοποιηθούν στο Σίλβερστον.

Πρόκειται για τη σκληρή και τη μαλακή γόμα, την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ο εν λόγω συνδυασμός στη Βαρκελώνη η Ferrari του Αλόνσο που οδηγούσε την κούρσα στην αρχή βρέθηκε να τρώει γύρο στο τέλος όταν ο Ισπανός αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τη σκληρή γόμα.

Μιλώντας σχετικά ο Αλόνσο τόνισε: «Για μας είναι μια επιπλέον πρόκληση να κάνουμε αυτά τα ελαστικά να δουλέψουν. Φυσικά τα ελαστικά είναι ίδια για όλους οπότε δεν έχει νόημα να συζητάμε για τις γόμες που επελέγησαν ή τι βολεύει ποια ομάδα. Εναπόκειται στις ομάδες να ρυθμίσουν τα μονοθέσιά τους ώστε να αξιοποιήσουν όσο καλύτερα μπορούν τα ελαστικά. Εμείς προοδεύουμε όπως αποδεικνύεται εμπράκτως από τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων αλλά τώρα πρέπει να δούμε που θα βρεθούμε έναντι των αντιπάλων μας σε μια πίστα που ταιριάζει καλύτερα στα χαρακτηριστικά των μονοθεσίων τους».
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στην πίστα του Σίλβερστον ο Αλόνσο στάθηκε στην αεροδυναμική απόδοση: «Απαιτείται μεγάλο αεροδυναμικό φορτίο και σ’ αυτό τον τομέα υστερούμε. Θα έχουμε εκεί κάποια νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και μένει να φανεί αν και πόσο αποτελεσματικά θα είναι. Αλλά είμαστε ρεαλιστές δε γίνεται να εξανεμιστεί σε δυο μήνες η διαφορά που υπήρχε στη Βαρκελώνη. Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιό μας και κάποια στιγμή θα έρθει και η νίκη. Μόνο με μια κρυστάλλινη σφαίρα όμως θα μπορούσε κάποιος να ξέρει το πότε θα συμβεί αυτό» κατέληξε ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης