Πωλείται σπάνια γαλαζοαίματη Lamborghini Miura SV

Πωλείται σπάνια γαλαζοαίματη Lamborghini Miura SV

Μια Lamborghini Miura SV με ελάχιστα χιλιόμετρα και ζηλευτό ιστορικό καθώς ανήκε στη βασική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας αναζητά τον επόμενο ιδιοκτήτη της. 

Lamborghini-Miura-SV34567654
Πρόκειται για μια Miura που κατασκευάστηκε το 1972 μετά από ειδική παραγγελία της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας. Για το λόγο αυτό είναι και ένα από τα μόλις δύο μοντέλα που κατασκευάστηκαν με ειδικές προδιαγραφές όπως για παράδειγμα η διπλή εισαγωγή αέρα στον προφυλακτήρα. Επιπλέον η συγκεκριμένη είναι μια από τις 96 Miura με ξεχωριστό σύστημα λίπανσης για τον κινητήρα και το κιβώτιο.

Το αυτοκίνητο ανακαλύφθηκε εγκαταλελειμμένο σε μια αποθήκη της βασιλικής οικογένειας το 2000 και το 2005 αγοράστηκε και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου και δέχθηκε μια ολική ανακατασκευή που διήρκησε δύο χρόνια.
Το 2011 η Miura SV αγοράστηκε από τον οίκο κλασικών αυτοκινήτων Joe Macari Classics και ήρθε στην Ευρώπη. Σημαντικό προσόν της συγκεκριμένης Miura είναι ο εξαιρετικά χαμηλός αριθμός χιλιομέτρων που έχει διανύσει στο αυτοκίνητο καθώς η ένδειξη στο κοντέρ είναι σταματημένη στα 5.759 χιλιόμετρα κάτι που σύμφωνα με τον πωλητή της την κάνει την Miura με τα λιγότερα χιλιόμετρα σε όλο τον πλανήτη. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η τιμή πώλησής της ξεπερνά τα 2,5 εκατ. λίρες Αγγλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης