Mια σπάνια αγωνιστική Ferrari 308 GTB σε δημοπρασία

Mια σπάνια αγωνιστική Ferrari 308 GTB σε δημοπρασία

Πρόκειται για μια από τις μόλις τέσσερις αγωνιστικές Ferrari 308 GTB που κατασκευάστηκαν με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, πράγμα που την κάνει εξαιρετικά σπάνια και φυσικά αναμένεται πως θα ανεβάσει την τιμή της.

308-gtb-michelotto-456765434
Παρά την άμεση σχέση της Ferrari με τους αγώνες η ιταλική εταιρία δεν είχε ποτέ έντονη παρουσία στους αγώνες ράλι. Η βασικότερη προσπάθειά της έγινε στη δεκαετία του ’80 όταν και προετοίμασε την 308 GTB για αγώνες ράλι σύμφωνα με τους κανόνες του Group 4 φτιάχνοντας συνολικά 11 αυτοκίνητα.
Ωστόσο ο ισπανός οδηγός αγώνων Antonio Zanini επέμενε πως η 308 GTB θα μπορούσε να φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα εάν ακολουθούσε τους πιο ελεύθερους κανονισμούς του Group B. Χάρη στην επιμονή του Zanini ο ανεξάρτητος αγωνιστικός κατασκευαστής Michelotto ανέλαβε και κατασκεύασε τέσσερις 308 GTB Group B.

Το αυτοκίνητο που θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Girardo & Co είναι ένα από αυτά τα σπανιότατα τέσσερα αυτοκίνητα. Με το συγκεκριμένο μάλιστα είχε αγωνιστεί ο Harry Toivonen ( νεώτερος αδελφός του Henri) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 1983 ενώ πωλήθηκε σε άλλον ιδιώτη το 1984. Το 2007 το αυτοκίνητο επιθεωρήθηκε από το τμήμα κλασικών αυτοκινήτων της Ferrari και έλαβε την διάκριση Ferrari Classiche. Στο πλαίσιο της επιθεώρησης πιστοποιήθηκε πως το αυτοκίνητο είχε τα αυθεντικά νούμερα στο πλαίσιο, τον κινητήρα και τη μετάδοση. Στην ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών δεν αναγράφεται προς το παρόν κάποια τιμή εκκίνησης όμως είναι δεδομένο πως η σπανιότητα του συγκεκριμένου μοντέλου θα ανεβάσει τα χτυπήματα σε δυσθεώρητα ύψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης