Εντατικές δοκιμές για την ηλεκτρική Mercedes-Benz EQE

Εντατικές δοκιμές για την ηλεκτρική Mercedes-Benz EQE

Ο κατασκοπευτικός φακός συλλαμβάνει για πρώτη φορά τη νέα Mercedes-Benz EQE η οποία σύντομα θα ενταχθεί στην ηλεκτρική γκάμα της εταιρίας καθώς βρίσκεται ήδη σε φάση εντατικών δοκιμών εξέλιξης.

Mercedes-EQE_345654
Πρόκειται πρακτικά για την ηλεκτρική εκδοχή της Mercedes-Benz Ε-Class η οποία θα αποτελέσει άμεσο αντίπαλο του δημοφιλούς στους κύκλους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Model S. Πιθανότατα το αυτοκίνητο θα έχει μήκος λίγο κάτω από τα πέντε μέτρα όμως η αμιγώς ηλεκτρική του αρχιτεκτονική θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα μεγάλο μεταξόνιο και πολύ πιο πλούσιους εσωτερικούς χώρους από την αντίστοιχη συμβατική Ε-Class.

Με βάση τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο καθώς και αυτές που έχουμε δει μέχρι σήμερα από την επίσης αναμενόμενη και μεγαλύτερη EQS είναι πολύ πιθανό τα δύο μοντέλα να έχουν παρόμοιο σχεδιαστικό ύφος. Αντίστοιχα είναι πολύ πιθανό να μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα ΜΕΑ (Modular Electric Architecture) η οποία θα είναι αποκλειστικά εξελιγμένη για ηλεκτρικά μοντέλα και φυσικά θα διαφέρει από αυτή που χρησιμοποιεί η EQC και οι αναμενόμενες EQA και EQB η οποία αποτελεί μια παραλλαγή της πλατφόρμας των εκδόσεων με θερμικούς κινητήρες.

Η πλατφόρμα MEA θα είναι εξολοκλήρου αλουμινένια και θα είχε τη λογική skateboard με την ικανότητα εύκολης προσαρμογής του μήκους της ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου που θα τη χρησιμοποιεί και βέβαια ανάλογα με το μέγεθος των μπαταριών που θα φιλοξενεί. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό η Mercedes-Benz να στοχεύσει σε μια αυτονομία της τάξης των 600 χιλιομέτρων όπως δηλαδή και το Tesla Model S.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης