Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Audi A3 Sportback

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Audi A3 Sportback

Το νέας γενιάς μοντέλο της Audi, Α3 Sportback, ξεκίνησε την επίσημη παραγωγή του στη μονάδα συναρμολόγησης του Ίγκολσταντ.

200309114800_Audi-A3-chariatis1000a
Λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη, ψηφιακή παρουσίαση του νέου Audi A3 Sportback, η γερμανική φίρμα έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή του στην μονάδα του Ίγκολσταντ. Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει εκσυγχρονιστεί τόσο σε μηχανήματα, όσο και σε έμψυχο υλικό, ενώ διαθέτει πλέον ένα ξεχωριστό τμήμα συναρμολόγησης, ειδικά για το νέο Α3 Sportback. Το πεντάθυρο premium μικρομεσαίο μοντέλο της Audi μπήκε αισίως στην τέταρτη γενιά του και βασίζεται στην αρχιτεκτονική MQB, διατηρώντας ουσιαστικά τις ίδιες διαστάσεις με τον προκάτοχό του, εκτός του πλάτους, που έχει αυξηθεί κατά 3 εκατοστά, κάνοντάς το να δείχνει ακόμα πιο επιθετικό. Σε αυτό συμβάλει ασφαλώς και η νέα του εμφάνιση, με χαρακτηριστική την εμπρός μάσκα Singleframe, τα φωτιστικά σώματα Matrix LED και τα τονισμένα φτερά.

Η γκάμα των κινητήρων του νέου A3 Sportback ξεκινά από το μοτέρ βενζίνης 1,5 λίτρων TFSI με απόδοση 150 ίππων, ενώ θα υπάρχει και ο δίλιτρος diesel TDI σε δύο εκδοχές, 116 ή 150 PS. Τα παραπάνω σύνολα θα συνδυάζονται είτε με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με το εφτάρι διπλού συμπλέκτη S-Tronic, με την ισχύ να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Αργότερα αναμένεται η γκάμα των κινητήρων να εμπλουτιστεί με τον τρικύλινδρο 1,0 TFSI, όπως και με τον e-TSI των 1,5 λίτρων, που ήδη τοποθετείται στο νέο VW Golf. Στα τέλη του 2020 θα κάνουν την εμφάνισή τους οι κορυφαίες εκδόσεις S3 και RS3, η πρώτη με ισχύ 310 PS, η δεύτερη πάνω από 400 ίππους. Τέλος να αναφέρουμε ότι τα πρώτα A3 Sportback αναμένεται να παραδοθούν στους κατόχους τους μέσα στο Μάιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης