Με το νέο της SUV η Cupra στη Γενεύη

Με το νέο της SUV η Cupra στη Γενεύη

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Cupra αναμένεται να παρουσιάσει για πρώτη φορά επισήμως την έκδοση παραγωγής του νέου της SUV.

Cupra_Formentor_boi_1
Λιγότερες από δύο εβδομάδες έχουν μείνει για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, εκεί όπου η Cupra προγραμματίζει να παρουσιάσει για πρώτη φορά επισήμως την έκδοση παραγωγής του νέου Formentor. Το νέο SUV της Cupra, μετά την επίσημη πρώτη εμφάνισή του, θα μετράει αντίστροφα μέχρι να αρχίσει η διάθεσή του στις αγορές, κάτι που αναμένεται να συμβεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους που διανύουμε.

Το ηλεκτρικό SUV επιδόσεων που ως πρωτότυπο παρουσιάστηκε το 2019, αναμένεται τώρα να περάσει και στην παραγωγή. Πιο πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να μην είναι αμιγώς ηλεκτρικό αλλά να έχει υβριδική τεχνολογία. Αυτό που θεωρείται σίγουρο, είναι πως από το πρωτότυπο του 2019, θα διατηρηθεί σχεδόν αυτούσια η αισθητική του αμαξώματος που απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τον αυτοκινητικό Τύπο και το κοινό. Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, είναι πολύ πιθανό το να παρουσιαστεί με το υβριδικό σύνολο που χρησιμοποιεί τον TSI κινητήρα των 1,4 λίτρων που συνδυαστικά θα αποδίδει ισχύ πάνω από 240 ίππους.

Όπως και το Leon, έτσι και το Formentor αναμένεται να έχει δυνατότητα κίνησης με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για περίπου 60 χιλιόμετρα, αν οι μπαταρίες του υβριδικού συστήματος είναι πλήρως φορτισμένες. Η λογική πίσω από τη χρήση ενός τέτοιου υβριδικού συστήματος με τη δυνατότητα φόρτισης σε οικιακό δίκτυο (PHEV), είναι να καλύπτει ο κάτοχος τις ανάγκες μετακίνησης της καθημερινότητας με τη χρήση του ρεύματος και μόνο, έχοντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης για να υποστηρίξει όλες τις υπόλοιπες χρήσεις, μέσα στις οποίες είναι και τα ταξίδια.

Το ενδιαφέρον αναφορικά με το μοντέλο, θα είναι το να δούμε αν θα διατεθεί αποκλειστικά ως PHEV ή αν θα έχει και «συμβατικές» εκδόσεις, μόνο με κινητήρα εσωτερικής καύσης βενζίνης, φυσικού αερίου ή diesel.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης