Συνεργασία Hyundai και KIA με start-up ηλεκτρικών οχημάτων

Συνεργασία Hyundai και KIA με start-up ηλεκτρικών οχημάτων

Τη συμφωνία επενδυσης 100 εκατομμυρίων ευρώ στην βρετανική Arrival ανακοίνωσε ο κορεάτικος όμιλος Hyundai-KIA με στόχο την εξέλιξη επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων

Arrival-UK3456765
Η συμφωνία του κορεάτικου ομίλου με την βρετανική start-up εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου Plan S που ανακοινώθηκε πρόσφατα και στο οποίο προβλέπεται μεταξύ άλλων η εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων ειδικής χρήσης.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στις Hyundai και KIA να έχουν πρόσβαση στην ευέλικτη ηλεκτρική πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί από την Arrival με στόχο τη χρήση της σε μεγάλα επαγγελματικά οχήματα.
Οι δύο πλευρές δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους ώστε να αποκαλύψουν λεπτομέρειες των σχεδίων τους όμως από όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα προσανατολίζονται στην δημιουργία οικονομικά προσιτών μεσαίων και μεγάλων van όπως και κατάλληλα διαμορφωμένων παραλλαγών που θα έχουν χρήση σε εταιρίες μεταφορών και Logistics.

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για την πρεμιέρα των εν λόγο οχημάτων όμως οι δύο κορεάτικες εταιρίες θα προσφέρουν την τεχνογνωσία τους για την δημιουργία μιας γραμμής μαζικής παραγωγής. Τα προϊόντα της συνεργασίας θα εστιάζουν κατά κύριο λόγο στις αγορές της Ευρώπης όπου αυξάνεται κατακόρυφα η ζήτηση για φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα ακόμα και στον επαγγελματικό τομέα. Άλλωστε η συγκεκριμένη συνεργασία δεν είναι η πρώτη με αυτό το σκοπό καθώς πρόσφατα η Amazon είχε ανακοινώσει την αντίστοιχη επένδυσή της στην Rivian στην οποία έκανε μια παραγγελία 100.000 van. Αξίζει να σημειώσουμε δε πως η Arrival συνεργάζεται με την εταιρία μεταφορών UPS από το 2016.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης