Τιμή ρεκόρ για την αυθεντική Mustang Bullitt

Τιμή ρεκόρ για την αυθεντική Mustang Bullitt

Η πιο ακριβή Ford Mustang όλων των εποχών είναι πλέον το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Steve McQueen στην ταινία Bullitt καθώς σε πρόσφατη δημοπρασία πουλήθηκε έναντι 3,4 εκατομμύριων δολαρίων.

ford-mustang-bullit-auction3456543_1
Η Ford Mustang GT του 1968 που είχε πρωταγωνιστήσει στο διάσημο κυνηγητό της ταινίας Bullitt βρίσκεται πλέον στα χέρια του νέου της ιδιοκτήτη. Βέβαια το προνόμιο της κατοχής μιας από τις πιο ποθητές Mustang που έχουν καταγραφεί στην ιστορία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Ο πλειοδότης στη δημοπρασία της εν λόγω Mustang έπρεπε να φθάσει στο υπέρογκο ποσό των 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξασφαλίσει το πολυπόθητο αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η αρχική τιμή στην οποία είχε αγοραστεί για πρώτη φορά η συγκεκριμένη Mustang ήταν 3.500 δολάρια. Για δεκαετίες υπήρχε η πεποίθηση πως το αυτοκίνητο, το οποίο είχε οδηγήσει ο Steve McQueen στους δρόμους του Σαν Φραντσίσκο σε ένα από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά κυνηγητά όλων των εποχών, στην ταινία Bullitt, είχε εξαφανιστεί. Ωστόσο λίγο πριν την συμπλήρωση της επετείου των 50 ετών της ταινίας τα ίχνη του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν και πάλι κάτι που συνέπεσε και με το λανσάρισμα της έκδοσης Bullitt της σύγχρονης Mustang από την Ford.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το αυτοκίνητο έχει στο κοντέρ 46.000 μίλια και ήταν παρατημένο από το 1981 έως το 2018 οπότε και εντοπίστηκε. Κανείς πάντως δεν γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη της Mustang η οποία πλέον είναι η πιο ακριβή που έχει πουληθεί ποτέ. Ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι πως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία εργασία ανακατασκευής οπότε παραμένει ερωτηματικό εάν πρόκειται να την δούμε στην κατάσταση που βρισκόταν όταν πρωταγωνιστούσε στην χολιγουντιανή ταινία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης