Ετοιμάζει νέο μικρό SUV η Toyota

Ετοιμάζει νέο μικρό SUV η Toyota

Η Toyota θα χρησιμοποιήσει την ίδια πλατφόρμα με αυτή που έχει το Yaris για να παρουσιάσει μέσα στο 2020 ένα νέο μικρό SUV που θα τοποθετηθεί σε μέγεθος κάτω από το C-HR.

Toyo_SUV_B_1

Μάλιστα, η Toyota έχει ήδη στα σκαριά ένα νέο B-SUV, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-B και θα διαθέτει δυναμικό design και ιδιαίτερη προσωπικότητα. Πρόσφατα είδαμε τις ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν πως θα ήταν το Yaris αν τελικά λανσάρανε και μια crossover έκδοση. Αναλύοντας όμως τα στοιχεία, παρατηρούμε ότι το επερχόμενο Yaris, που έχουμε ήδη γνωρίσει από κοντά, βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει -παράλληλα- και ένα μικρό crossover.



Από την άλλη, το νέο GR Yaris αποτελεί ένα “υβρίδιο”, όσον αφορά το πάτωμα, μιας και εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, το νέο μικρό crossover αναμένεται να έχει δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας 1.500άρης κινητήρας, ίδιος με αυτόν που διαθέτει και το Yaris. Το όνομα του νέου compact SUV θα ανακοινωθεί αργότερα, γι’ αυτό προς το παρόν θα αρκεστούμε μόνο στις εικασίες και το σκίτσο που αποκάλυψε η Toyota.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης