Η Skoda ετοιμάζει ένα φθηνό SUV για την Ινδία

Η Skoda ετοιμάζει ένα φθηνό SUV για την Ινδία

Οι αγορές χαμηλότερης αγοραστικής δύναμης φαίνεται πως έχουν μπει στο στόχαστρο του ομίλου Volkswagen με την Skoda να είναι η πρώτη που φαίνεται πως σχεδιάσει ένα low-cost SUV ειδικά για την αγορά της Ινδίας.

Skoda-India345676543_1
Η Skoda ανέλαβε την δημιουργία μιας πλατφόρμας χαμηλού κόστους στην Ινδία η οποία αποτελεί μια πολύ μεγάλη αγορά για μοντέλα Low-cost. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο μοντέλο του προγράμματος «India 2.0» θα παρουσιαστεί το 2020 στην έκθεση αυτοκινήτου στο Δελχί.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο SUV το οποίο θα φιλοξενηθεί στην έκθεση που θα λάβει χώρα στις 7-12 Φεβρουαρίου. Το πρωτότυπο θα βασίζεται σε μια νέα παραλλαγή της πλατφόρμας MQB-A0 η οποία θα ονομάζεται MQB-A0-IN. Το τελικό μοντέλο παραγωγής αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ινδία στα τέλη του 2020 ενώ μια sedan έκδοση θα ακολουθήσει στις αρχές του 2021.

Τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Ινδία και πιθανότατα θα προσφέρονται και με τα σήματα της Volkswagen. Στα αρχικά πλάνα δεν προβλέπεται η έλευση των εν λόγω low-cost μοντέλων στην Ευρωπαϊκή αγορά αν και αυτό είναι κάτι που μπορεί τελικά να αλλάξει.

Η επένδυση για το project ανάπτυξης μιας φθηνής παραλλαγής της MQB-A0 αναμένεται να φθάσει το 1 δις. ευρώ. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδίου θα δημιουργηθεί και ένα κέντρο έρευνας και εξέλιξης στο Δελχί ενώ στόχος είναι επίσης η δημιουργία ενός εσωτερικού δικτύου τροφοδοσίας πρώτων υλών στην Ινδία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης