Ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις της Mercedes-Benz

Ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις της Mercedes-Benz

Τον καλύτερο μήνα στην ιστορία της σε επίπεδο πωλήσεων είχε τον περασμένο Νοέμβριο η Mercedes-Benz βλέποντας τις παγκόσμιες μηνιαίες πωλήσεις της να ξεπερνούν τις 200.000 μονάδες.

mercedes-benz4567865432
Η καλύτερη αποτύπωση της ενίσχυσης της γκάμας της Mercedes-Benz με νέα μοντέλα και εκδόσεις ήρθε μέσα από την εικόνα των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρίας τον περασμένο Νοέμβριο. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις κατέγραψαν νούμερο ρεκόρ στην ιστορία της εταιρίας με 209.058 μονάδες ενώ παράλληλα το ποσοστό πωλήσεων για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου σημείωσαν αύξηση 1,4% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική επίδοση η οποία κατά βάση οφείλεται στην ανοδική πορεία των πωλήσεων σε τρεις από τις μεγαλύτερες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Mercedes-Benz: αυτές της Κίνας, των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Εκεί λοιπόν φαίνεται πως η αύξηση έχει βασιστεί κυρίως στα νέα μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας αλλά και τα SUV όπως οι A-Class Saloon, η B-Class, η GLC και η GLE.



Από τον συνολικό αριθμό πωλήσεων 82.123 αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην Ευρώπη σημειώνοντας αύξηση 0,1% ενώ αντίστοιχα στην Ασία ο αριθμός έφθασε τις 83.652 μονάδες σημειώνοντας ρεκόρ με την αύξηση να φθάνει το 11%. Τέλος στις ΗΠΑ οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 8,7% με τον συνολικό αριθμό οχημάτων να φθάνει τις 33.721 μονάδες.


Επιπλέον στο αντίστοιχο διάστημα των 11 μηνών του 2019 η Mecedes-Benz διατήρησε την πρωτιά στην κατηγορία των premium μοντέλων στις περισσότερες παγκόσμιες αγορές μεταξύ των οποίων αυτές της Γερμανίας, τη Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ελβετίας, της Πολωνίας, της Δανίας, της Πορτογαλίας, της Ν. Κορέας, της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, του Καναδά κ.α.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης