Hλεκτρική η επόμενη Maserati GranTurismo;

Hλεκτρική η επόμενη Maserati GranTurismo;

Καθώς η Maserati GranTurismo οδεύει προς την ολοκλήρωση της 12χρονης πορείας της με τη Zeda η φημολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με τον διάδοχό της περιέχει σενάρια ηλεκτροποίησής της

electric-maserat356765
Ένα σκίτσο του σχεδιαστή Lorenzo Carpignano ο οποίος συνεργάζεται με τον οίκο Pininfarina έδωσε τροφή στις συζητήσεις σχετικά με τον διάδοχο της GranTurismo που σύντομα θα ολοκληρώσει τον κύκλο της. Το σχέδιο του ιταλού δημιουργού δείχνει την σιλουέτα ενός κουπέ που είναι εμπνευσμένο από την πρωτότυπη Maserati Alfieri, έχοντας όμως αρκετά πιο αιχμηρές γραμμές.

Αν και δεν πρόκειται για κάποια επίσημη πρόταση σχετικά με τον αντικαταστάτη της GranTurismo είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν αρκετοί υποστηρικτές που θα ήθελαν ένα τόσο δυναμικό σχέδιο να περνά στην παραγωγή. Πάντως η σύνδεση με την Alfieri θυμίζει τις δηλώσεις στελεχών της Maserati σχετικά με την υιοθέτηση ενός πιο «πράσινου» προφίλ στα μελλοντικά μοντέλα.

Είναι λοιπόν παραπάνω από πιθανό ο αντικαταστάτης της GranTurismo να διαθέτει υβριδική ή ακόμα και ηλεκτρική μονάδα ισχύος. Άλλωστε ήδη έχει ανακοινωθεί πως το 2020 θα φέρει μαζί του και το πρώτο ηλεκτροποιημένο sportscar της Maserati. Αυτό αναμένεται να είναι ένα Gran Tourer με υβριδική τεχνολογία που θα ακολουθεί τη λογική της Alfieri ενώ είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια να ακολουθήσει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Στη συνέχεια μάλιστα η Maserati έχει στα πλάνα της τη δημιουργία και ενός compact SUV που θα τοποθετείται κάτω από την Levante και αναμένεται το 2021 με την γκάμα του να περιλαμβάνει τόσο συμβατικές όσο και υβριδικές εκδόσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης