Το απόλυτο Jeep των 1000 ίππων

Το απόλυτο Jeep των 1000 ίππων

Μια θηριώδη έκδοση του Jeep Gladiator με την ονομασία Maximus και 1.000 ίππους παρουσίασε η διάσημη εταιρία βελτιώσεων Hennessey.

hennessey-maximus345676543
Πρόκειται για μια ακόμα εντυπωσιακή δημιουργία της Hennessey με αφορμή την έκθεση βελτιώσεων SEMA που σύντομα θα ανοίξει τις πύλες της. Το Jeep Gladiator Maximus είναι μια απόδειξη πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται αδύνατο ή απαγορευμένο, όπως για παράδειγμα το πάντρεμα ενός ξεκάθαρα off-road αυτοκινήτου με μια εξαιρετικά υψηλή απόδοση.

Βασικό στοιχείο της αναβάθμισης αποτελεί η αντικατάσταση του 3.6 Pentastar V6 κινητήρα με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 Hellcat των 6.2 λίτρων ο οποίος μάλιστα έχει δεχθεί την κατάλληλη φροντίδα ώστε να φθάσει την εκπληκτική απόδοση των 1000 ίππων.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο έχει αλλαχθεί το σύστημα τροφοδοσίας και έχει αναβαθμιστεί το σύστημα ψύξης ενώ έχει τοποθετηθεί και νέα κεντρική μονάδα ελέγχου. Αντίστοιχα εντυπωσιακή με την ισχύ είναι μάλιστα και η ροπή η οποία αγγίζει τα 129 χλγμ. ενώ φυσικά δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως με μια τέτοια απόδοση το Maximus καταφέρνει να έχει επιδόσεις αντίστοιχες ενός supercar όπως για παράδειγμα το 0-100 Km/h σε λιγότερο από 4’’.

Πάντως προκειμένου να υποστηρίξει αυτή την απόδοση αλλά και να βελτιώσει τις εκτός δρόμου δυνατότητες η Hennessey έχει ενισχύσει την μετάδοση αλλά και την ανάρτηση ενώ έχει φροντίσει να δώσει και μια πιο άγρια εξωτερική εμφάνιση. Ωστόσο όλα τα παραπάνω έχουν και το αντίστοιχο οικονομικό αντίτιμο καθώς η τιμή των περίπου 50.000 δολαρίων που κοστίζει το Jeep Gladiator στις ΗΠΑ, εκτοξεύεται στα 255.000 δολάρια αν και δεν νομίζουμε πως η εταιρία θα δυσκολευτεί να βρει αγοραστές για τα 24 αντίτυπα στα οποία θα περιοριστεί η παραγωγή του Maximus.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης