Car
#TAGS:

Τμήμα ιπτάμενων οχημάτων ιδρύει η Hyundai

Flying-Car567654harpi1000_2

Βλέποντας πως οι εναέριες μετακινήσει θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον των αστικών μεταφορών η Hyundai γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που ιδρύει επίσημα τμήμα ιπτάμενων οχημάτων.

Η ιδέα του ιπτάμενου αυτοκινήτου δεν είναι φυσικά κάτι νέο όμως ακόμα και σήμερα η υπάρχουσα τεχνολογία δεν μπορεί να υποστηρίξει λύσεις που να έχουν την απαραίτητη χρηστικότητα και λειτουργικότητα για καθημερινή χρήση. Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να αλλάξουν σημαντικά και η χρήση ιπτάμενων οχημάτων μέσα στον αστικό κλοιό να περάσει από τη σφαίρα της φαντασίας στην πραγματικότητα.

Οι πιθανότητες υλοποίησης αυξάνονται δραματικά από τη στιγμή που φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον και από την μεριά των αυτοκινητοβιομηχανιών. Το δρόμο φαίνεται πως ανοίγει η Hyundai η οποία ίδρυσε τμήμα αστικής ιπτάμενης κινητικότητας το οποίο έχει σαν στόχο να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων για το πρόβλημα των μετακινήσεων μέσα στην πόλη. Επικεφαλής του τμήματος τέθηκε ο Dr. Jaiwon Shin, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του τμήματος ερευνών της NASA.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται δεν είναι κάτι περίεργο καθώς ο χώρος των εναέριων αστικών μεταφορών αναμένεται να δημιουργήσει μια αγορά της τάξης του 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα στην επόμενη εικοσαετία. Η Hyundai μάλιστα αν και δημιούργησε δικό της σχετικό τμήμα έρευνας και εξέλιξης δεν είναι η πρώτη που δείχνει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο τομέα. Η Toyota έχει επενδύσει σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια για την εξέλιξη ενός ατομικού ιπτάμενου οχήματος με στόχο μάλιστα το εν λόγω όχημα να χρησιμοποιηθεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2020. Επιπλέον η Geely, ιδιοκτήτρια των Volvo και Lotus έχει αγοράσει από το 2017 και την εταιρία ιπτάμενων οχημάτων Terrafugia η οποία μάλιστα έχει κάνει επιτυχημένες δοκιμές πρωτοτύπων. Τέλος και η διάσημη Airbus έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπλοκής και συνεργάζεται επάνω σε αυτό το κομμάτι με την Audi.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (1)

George

Η μεγαλύτερη φούσκα του αιώνα ετοιμάζεται. Δεν πρόκειται να υπάρξουν ιπτάμενα αυτοκίνητα. Τουλάχιστον όχι με τη μορφή και τη χρήση που έχουν τα αυτοκίνητα σήμερα. Δεν γίνεται να πετάνε μέσα σε πόλεις τόσα οχήματα χωρίς διαχείριση εναέριας κυκλοφορίας και με τον κίνδυνο να πέφτουν πάνω στα κεφάλια μας σε κάθε ατύχημα ή κάθε βλάβη. Και ας μην αναφέρω την ένταση του αέρα και του θορύβου που παράγεται από τα μοτέρ, κάτι που το κάνει αδύνατο να προσγειώνονται και να απογειώνονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν υπάρχει καμία χώρα που να επιτρέπει τέτοιες πτήσεις. Η χρήση θα είναι πολύ περιορισμένη, εκτός αστικών κέντρων και σε καμία περίπτωση δεν θα ανταγωνίζονται τα αυτοκίνητα. Περισσότερο θα στοιχημάτιζα σε υπόγεια μετακίνηση της μεγάλης μάζας παρά σε ενάερια στο μέλλον.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

191202105938_Toyota-Corolla-2_0-Hybrid-test-2

Μάθετε τα πάντα για όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ελληνική αγορά. Αναζητήστε τα μοντέλα που θέλετε και συγκρίνετέ τα μεταξύ τους, με την πρωτοποριακή υπηρεσία που σας προσφέρει το newsauto.gr.

191211233435_2008Peug

To 2008 αναγεννήθηκε με βελτιωμένη ποιότητα, περισσότερους χώρους και αναβαθμισμένη τεχνολογία. Έτσι μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV η οποία είναι η κυρίαρχη της αγοράς, με σημεία διαφοροποίησης το εσωτερικό του και την ηλεκτρική έκδοσή του.

Skoda-sales-tsiro-1000_jpg

Η Skoda παρέδωσε το Νοέμβριο 109.000 οχήματα, εμφανίζοντας συνολικά μια μικρή μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος (Νοέμβριος 2018: 110.100 οχήματα, -1.0%). Όλοι οι επιμέρους αριθμοί πάντως, προδίδουν οικονομική πρόοδο στις περισσότερες αγορές της Ευρώπης.

191212123044_Mercedes-AMG-GLA-35-chariatis1000a

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την κορυφαία έκδοση της νέας γενιάς GLA, η οποία φέρει τα διάσημα λογότυπα της AMG.

Lexus-lfa-tsiro-1000

Ο αντιπρόεδρος της Lexus, Koji Sato, παραδέχθηκε ότι, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα μπορούσε να υπάρξει ένας πιθανός διάδοχος στο supercar LFA, του οποίου η παραγωγή είχε διακοπεί πριν από επτά χρόνια, το 2012.