Τμήμα ιπτάμενων οχημάτων ιδρύει η Hyundai

Τμήμα ιπτάμενων οχημάτων ιδρύει η Hyundai

Βλέποντας πως οι εναέριες μετακινήσει θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον των αστικών μεταφορών η Hyundai γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που ιδρύει επίσημα τμήμα ιπτάμενων οχημάτων.

Flying-Car567654harpi1000_2
Η ιδέα του ιπτάμενου αυτοκινήτου δεν είναι φυσικά κάτι νέο όμως ακόμα και σήμερα η υπάρχουσα τεχνολογία δεν μπορεί να υποστηρίξει λύσεις που να έχουν την απαραίτητη χρηστικότητα και λειτουργικότητα για καθημερινή χρήση. Τα πράγματα όμως είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να αλλάξουν σημαντικά και η χρήση ιπτάμενων οχημάτων μέσα στον αστικό κλοιό να περάσει από τη σφαίρα της φαντασίας στην πραγματικότητα.

Οι πιθανότητες υλοποίησης αυξάνονται δραματικά από τη στιγμή που φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον και από την μεριά των αυτοκινητοβιομηχανιών. Το δρόμο φαίνεται πως ανοίγει η Hyundai η οποία ίδρυσε τμήμα αστικής ιπτάμενης κινητικότητας το οποίο έχει σαν στόχο να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων για το πρόβλημα των μετακινήσεων μέσα στην πόλη. Επικεφαλής του τμήματος τέθηκε ο Dr. Jaiwon Shin, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του τμήματος ερευνών της NASA.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται δεν είναι κάτι περίεργο καθώς ο χώρος των εναέριων αστικών μεταφορών αναμένεται να δημιουργήσει μια αγορά της τάξης του 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα στην επόμενη εικοσαετία. Η Hyundai μάλιστα αν και δημιούργησε δικό της σχετικό τμήμα έρευνας και εξέλιξης δεν είναι η πρώτη που δείχνει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο τομέα. Η Toyota έχει επενδύσει σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια για την εξέλιξη ενός ατομικού ιπτάμενου οχήματος με στόχο μάλιστα το εν λόγω όχημα να χρησιμοποιηθεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2020. Επιπλέον η Geely, ιδιοκτήτρια των Volvo και Lotus έχει αγοράσει από το 2017 και την εταιρία ιπτάμενων οχημάτων Terrafugia η οποία μάλιστα έχει κάνει επιτυχημένες δοκιμές πρωτοτύπων. Τέλος και η διάσημη Airbus έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπλοκής και συνεργάζεται επάνω σε αυτό το κομμάτι με την Audi.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης