Skoda iV: νέο ηλεκτρικό κεφάλαιο για τη Skoda

Skoda iV: νέο ηλεκτρικό κεφάλαιο για τη Skoda

H Skoda συστήνει τη νέα σειρά ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων Skoda iV, η οποία εγκαινιάζεται με τα νέα Citigo-e iV και Superb iV.

superb_phev_homechargin345654harpi1000
Η αναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζει η Skoda επεκτείνεται σε όλους τους τομείς καθώς παράλληλα με την επέκταση της γκάμας με νέα μοντέλα όπως το Kamiq, προχωρά και στον εμπλουτισμό της με εκδόσεις που εναρμονίζονται με την συνεχώς αναπτυσσόμενη τάση προς την ηλεκτροκίνηση.

Προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζονται δύο από τα νέες παρουσίες που φιλοξενούνται στο περίπτερο της Skoda στην έκθεση της Φρανκφούρτης συστήνοντας μάλιστα τον κωδικό iV που συνοδεύει στο εξής όλες τις εκδόσεις της Skoda με αντίστοιχη τεχνολογία. Το Superb μαζί με την αισθητική και τεχνολογική ανανέωση που υπέστη φθάνοντας στο μέσο της εμπορικής του καριέρας απέκτησε και plug-in υβριδική έκδοση που μάλιστα είναι και η πρώτη σε ολόκληρη τη γκάμα της Skoda.

Η τεχνολογία του υβριδικού Superb iV είναι δανεισμένη από το Passat GTE γεγονός που σημαίνει πως το αυτοκίνητο διαθέτει έναν θερμικό κινητήρα 1.4 TSI με 156 ίππους ο οποίος συνεπικουρείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 116 ίππων που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 13 kWh. Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος φθάνει τους 218 ίππους και τα 40,8 χλγμ. ροπής ενώ η ηλεκτρική αυτονομία του αυτοκινήτου φθάνει τα 55 χιλιόμετρα.

Νέα άφιξη είναι όμως και αυτή του Citigo-e iV το οποίο ουσιαστικά αντιγράφει το αδελφό VW e-Up!. Η κίνηση δίνεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 83 ίππων και 21,4 χλγμ. ροπής ενώ η μπαταρία των 36,8 kWh αρκεί για να δώσει μια αυτονομία της τάξης των 265 χιλιομέτρων από πλήρη φόρτιση.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης