Η Toyota παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Η Toyota παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Η Toyota, ένας από τους βασικούς υποστηρικτές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, θα προσφέρει συνολικά 3.700 οχήματα, εκ των οποίων κάποια έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

190826130745_18e51837-toyota-mobility-fleet-for-2020-tokyo-olympics-and-paralympics-8-chariatis-1000a
Μετά την αποκάλυψη του μοντέλου μεταφοράς προσωπικού APM (Accessible People Mover), η ιαπωνική εταιρεία μας δίνει περισσότερες πληροφορίες και για τα υπόλοιπα οχήματα που θα εξυπηρετήσουν αθλητές, δημοσιογράφους και επίσημους προσκεκλημένους στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το πρώτο είναι το e-Palette, ένα ηλεκτρικό και αυτόνομο όχημα, η καινοτομία του οποίου έγκειται στο ότι μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και να εξυπηρετήσει διαφορετικές χρήσεις. Στο συγκεκριμένο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του 2020 θα αναλάβει τη μεταφορά αντικειμένων και προσώπων σε σχετικά μικρές αποστάσεις. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η απόσταση μεταξύ του πεζοδρομίου και του εσωτερικού είναι μηδενική, ένα στοιχείο που βοηθάει στον μέγιστο βαθμό τους αθλητές με αναπηρικά αμαξίδια.

Ο εκπρόσωπος της Toyota ανέφερε ότι αρκετά από τα e-Palettes θα βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία ανάμεσα στα Ολυμπιακά Χωριά για να βοηθήσουν την μεταφορά των ομάδων και αθλητών. Σε κάθε ένα από αυτά θα βρίσκεται ένας χειριστής που θα ελέγχει την αυτόνομη λειτουργία του οχήματος. Σε ότι αφορά το δεύτερο όχημα, Concept-i, έχει αναβαθμιστεί και θα χρησιμοποιηθεί τόσο στην μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας, όσο και στον Μαραθώνιο. Και εδώ έχουμε ένα ηλεκτρικό όχημα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, που θα διαθέτει ανάμεσα στα υπόλοιπα και τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence). Από τα 3.700 οχήματα της Toyota για το «Tokyo 2020», θα υπάρχει επίσης ένας σημαντικός αριθμός από υβριδικής τεχνολογίας μοντέλα, όπως τα Mirai και Prius PHV.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης