Η Corvette γιορτάζει 60 χρόνια ιστορίας με το πρωτότυπο Stingray Racer

Η Corvette γιορτάζει 60 χρόνια ιστορίας με το πρωτότυπο Stingray Racer

Η θρυλική Corvette συμπληρώνει 60 έτη παρουσίας και γιορτάζει τα γενέθλιά της με μια σύγχρονη εκδοχή της Stingray Racer, δια χειρός του σχεδιαστή Dejan Hristov.

fa85fc31-corvette-stingray-60-concept-2845harpi1000_1
Η Corvette Stingray είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς είναι μεταξύ των κορυφαίων αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων που έχουν παραχθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Θεωρείται μάλιστα ως ένα μοντέλο με αξεπέραστη σχεδιαστική κομψότητα.
Η Chevrolet, τιμώντας το τόσο ιδιαίτερο και σημαντικό για την ίδια μοντέλο, έχει κατά καιρούς δημιουργήσει ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά πρωτότυπα που είναι εμπνευσμένα από το αρχέτυπο μοντέλο όπως το Stingray Concept του 2009 που έχει πρωταγωνιστήσει και στην ταινία Transformers και το οποίο δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 50 χρόνων της Corvette Stingray.

Δέκα χρόνια αργότερα η 60η επέτειος γιορτάζεται με ένα πρωτότυπο του σχεδιαστή Dejan Hristov ο οποίος εμπνεύστηκε από την Corvette Stingray Racer του 1959. Ο σχεδιαστής δεν παρέλειψε μάλιστα να βάλει τα δύο μοντέλα μαζί σε μια άκρως εντυπωσιακή ψηφιακή απεικόνιση.
Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το πρωτότυπο έχει αντλήσει σχεδιαστικά στοιχεία από την XP-87 Stingray Racer του 1959 αλλά και από την Corvette δεύτερης γενιάς. Ο ίδιος μάλιστα δεν παραλείπει να σημειώσει πως βασικός του στόχος ήταν η διατήρηση του DNA του εμβληματικού μοντέλου, που υπάρχει σε όλες τις γενιές τους έως σήμερα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης