Για ρεκόρ στο Pikes Peak θα παλέψει η Bentley

Για ρεκόρ στο Pikes Peak θα παλέψει η Bentley

Η Continental GT θα είναι το αυτοκίνητο με το οποίο η Bentley θα προσπαθήσει να κατακτήσει το ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής στον φετινό αγώνα της διάσημης ανάβασης του Pikes Peak.

9f8ea281-bentley-continental4565harpi1000
Η προσπάθεια της Bentley που θα γίνει στη φετινή ανάβαση του Pikes Peak στις 30 Ιουνίου έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης περσινής συμμετοχής της όπου με μια Bentayga πέτυχε το ρεκόρ για SUV παραγωγής.
Η ειδικά προετοιμασμένη Continental GT W12 θα συμμετέχει στον αγώνα με το νούμερο 100 και θα πρέπει να κερδίσει τον υπάρχοντα ταχύτερο χρόνο για αυτοκίνητο παραγωγής που είναι 10:26.9. Σε δηλώσεις του σχετικά με την φετινή προσπάθεια ο αγωνιστικός διευθυντής της Bentley, Brian Gush σημείωσε πως η εμπειρία που συγκέντρωσε η ομάδα από την περσινή συμμετοχή της με την Bentayga θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία για την φετινή απόπειρα.

Οδηγός της Continental GT θα είναι ο πολύπειρος στον συγκεκριμένο αγώνα Rhys Millen ο οποίος από τις μέχρι στιγμής δοκιμές δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος με την απόδοση και την προσαρμογή του αυτοκινήτου στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του περιβάλλοντος στο Pikes Peak.
Θυμίζουμε πως η ανάβαση του Pikes Peak θεωρείται μια από τις πιο απαιτητικές στον κόσμο. Η διαδρομή φθάνει τα 19,9 χιλιόμετρα και έχει 156 στροφές ενώ η υψομετρική διαφορά μεταξύ της εκκίνησης και του τερματισμού (ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 4.300 μέτρων) ξεπερνά τα 1.400 μέτρα ενώ φυσικά οι καιρικές συνθήκες όμως και η πυκνότητα του αέρα έχουν συνεχείς μεταβολές. Έτσι για παράδειγμα ο Rhys Millen θα έχει στο κράνος του συνεχή παροχή οξυγόνου ώστε να αποφύγει τη ζαλάδα και τον αποπροσανατολισμό από την έλλειψη οξυγόνου σε μεγάλο υψόμετρο.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης