Τις 10.000 μονάδες ετησίως θα μπορεί να φθάσει η παραγωγή του Tesla Roadster

Τις 10.000 μονάδες ετησίως θα μπορεί να φθάσει η παραγωγή του Tesla Roadster

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Elon Musk διαβεβαίωσε πως αν χρειαστεί η Tesla θα έχει δυνατότητα παραγωγής έως και 10.000 Tesla Roadster ετησίως.

a3800bfb-tesla-roadster-445654harpi1000
Πολλοί οπαδοί της Telsa και όχι μόνο περιμένουν του πολλά υποσχόμενου Roadster που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Musk θα είναι ένα ηλεκτρικό supercar με απόδοση που θα υπερέχει αυτής γνωστών και καταξιωμένων κατασκευαστών.
Ο CEO της Tesla σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «το αυτοκίνητο μας θα ξεπερνά τις Ferrari, Lamborghini και McLaren. Οι τεχνολογίες που θα εφαρμόσουμε στο Roadster θα κάνουν σχεδόν άδικη την σύγκριση με τα sports cars με θερμικούς κινητήρες».

Μέχρι στιγμής το μόνο που γνωρίζουμε για το Roadster το οποίο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο πριν από σχεδόν 18 μήνες είναι πως θα είναι καταιγιστικά γρήγορο, με 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2’’. Η τιμή του υπολογίζεται κοντά στα 200.000 δολάρια, κάτι που το καθιστά αρκετά προσιτό σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα που προσφέρουν αντίστοιχο επίπεδο επιδόσεων και χαρακτήρα.
Ωστόσο οι σχετικές δηλώσεις του Musk πως η Tesla θα μπορεί να κατασκευάζει 10.000 Roadster κάθε χρόνο φανερώνουν μια υπέρμετρη αισιοδοξία σχετικά με την εμπορική πορεία του μοντέλου. Όσο ποθητά και να είναι τα supercar δεν παύουν να απευθύνονται σε ένα σαφώς περιορισμένο κομμάτι της αγοράς. Σκεφθείτε για παράδειγμα πως οι περσινές παγκόσμιες πωλήσεις της Porsche 911 που αποτελεί το πλέον καταξιωμένο supercar κυμάνθηκαν στα 35.000 κομμάτια οπότε είναι μάλλον δύσκολο το άγνωστο ακόμα Tesla Roadster να έχει ζήτηση που να απαιτεί την ετήσια παραγωγή που αναφέρει ο Musk.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης