Η Aston Martin ανοίγει την οροφή της DBS Superleggera

Η Aston Martin ανοίγει την οροφή της DBS Superleggera

Η εντυπωσιακή DBS Superleggera Volante αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στη γκάμα της Aston Martin και το ταχύτερο cabrio που έχει φτιάξει ποτέ η βρετανική εταιρία. 

f953ffb6-aston-martin-db3456543harpi1000
Αν η εμφάνιση της coupe DBS Superleggera έχει λατρευτεί από πολλούς είναι μάλλον σίγουρο πως η ανοιχτή εκδοχή της με την ονομασία Volante θα κάψει καρδιές. Όμως η εικόνα δεν είναι ο μόνος λόγος που κάνει την DBS Superleggera Volante τόσο ξεχωριστή. Ο 5.2 V12 twin-turbo κινητήρας των 725 ίππων και 91,7 χλγμ. ροπής καθιστούν την DBS Superleggera Volante το ταχύτερο cabrio που έχει παραχθεί ποτέ από την Aston Martin. Ο εκρηκτικός κινητήρας συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,6’’ και τελική ταχύτητα 340 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά έχει υιοθετηθεί κατά κύριο λόγο το εντυπωσιακό στυλ της κλειστής έκδοσης όμως η Aston Martin σημειώνει πως ειδικά για την περίσταση έχουν γίνει σημαντικές αεροδυναμικές αλλαγές όπως για παράδειγμα με τους μεγαλύτερους πλευρικούς αεραγωγούς οι οποίοι απάγουν περισσότερο αέρα από τους θόλους μειώνοντας έτσι την άντωση. Επιπλέον έχει υιοθετηθεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος Aeroblade II το οποίο προσφέρει επιπλέον κάθετη δύναμη στο πίσω μέρος. Συνολικά παρά την έλλειψη της σκληρής οροφής που παίζει σημαντικό αεροδυναμικό ρόλο σε ένα αυτοκίνητο η DBS Superleggera Volante έχει μόλις 3 κιλά λιγότερη κάθετη δύναμη από την coupe έκδοση.

Πάντως οι επιβάτες της έχουν την δυνατότητα να χαρούν την ελευθερία της επαφής με τον αέρα και τον ήλιο κατεβάζοντας την οροφή σε μόλις 14 δευτερόλεπτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης