Παρουσιάστηκε η νέα Mercedes-Benz GLS

Παρουσιάστηκε η νέα Mercedes-Benz GLS

Η Mercedes-Benz παρουσίασε τη νέα GLS, τη ναυαρχίδα των SUV της, στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

2020-mercedes-benz-gls-class45654harpi1000

Πρόκειται για ένα πραγματικά πολύ μεγάλο και επιβλητικό SUV με τρεις σειρές καθισμάτων και ικανότητα μεταφοράς επτά επιβατών. Η τρίτη γενιά του μοντέλου είναι μεγαλύτερη από ποτέ σε διαστάσεις, σε χώρους ενώ φυσικά αποτελεί την κορυφαία έκφραση της Mercedes-Benz σε επίπεδο πολυτέλειας και τεχνολογίας.


Η γκάμα της νέας GLS περιλαμβάνει την GLS 450 η οποία χρησιμοποιεί ένα 3λιτρο 6κύλνδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με 365 ίππους ενώ ντεμπούτο κάνει και η GLS 580 με τον twin-turbo V8 κινητήρα των 4.0 λίτρων που σε συνδυασμό με το ήπιο υβριδικό σύστημα EQ Boost φθάνει τους 490 ίππους και ξεπερνά τα 70 χλγμ. ροπής. Και οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και φυσικά είναι τετρακίνητες.


Φυσικά η GLS διαθέτει όλη την τεχνολογία αιχμής της γερμανικής εταιρίας. Μεταξύ άλλων θα σημειώσουμε το σύστημα E-Active Body Control με την ηλεκτρικά ελεγχόμενη υδροπνευματική ανάρτηση η οποία εκτός από την μεταβολή της σκληρότητας μπορεί να αλλάξει και το ύψος του αυτοκινήτου ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα λειτουργίας και με τις συνθήκες του δρόμου. Φυσικά το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με το σύστημα πολυμέσων MBUX με δύο ψηφιακές οθόνες 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα. Στο στάνταρ εξοπλισμό ανήκει το ηχοσύστημα Burmester, επαγωγικό σύστημα φόρτισης τηλεφώνου, εννέα θύρες USB και πολλά ακόμα που στοχεύουν να προσφέρουν τον μέγιστο βαθμό άνεσης στους επιβάτες.


Εξοπλισμένο με όλα τα διαθέσιμα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού είναι και το πακέτο Driver Assistance που υπό συγκεκριμένες συνθήκες προσφέρει μέχρι και τη δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης. Οι πωλήσεις της GLS θα ξεκινήσουν πριν το τέλος της χρονιάς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης