Στα σκαριά η κορυφαία έκδοση του Hyundai Sonata

Στα σκαριά η κορυφαία έκδοση του Hyundai Sonata

H Hyundai όπως όλα δείχνουν θα παρουσιάσει μέσα στο 2020 την κορυφαία έκδοση του μεσαίου Sonata, που θα φέρει τα λογότυπα «Ν».

190418123252_Large-35792-HyundaiMotorSharesFirstGlimpseofAll-NewSonata-chariatis-1000a
Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνων Συμβούλου της κορεατικής φίρμας, Brian Smith, κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, το νέας γενιάς Sonata, χάρη στην ύπαρξη της σπονδυλωτής πλατφόρμας, μπορεί να λανσαριστεί σε μία μεγάλη γκάμα κινητήρων και εκδόσεων. Ανάμεσα σε αυτές σίγουρα ξεχωρίζει το πολυαναμενόμενο υβριδικό μοντέλο που θα λανσαριστεί το 2020, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η top of the range έκδοση N. «Αυτοί που περιμένουν το Sonata Ν  θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι τα τέλη της επόμενης χρονιάς» συμπλήρωσε ο Smith.


Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, το πιθανότερο είναι κάτω από το καπό να βρίσκεται ο ίδιος δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος που τοποθετείται στα i30 N και i30 N Fastback, που όμως θα διαθέτει συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις με σκοπό η ισχύς να ξεπερνά τους 280 ίππους. Σε ότι αφορά τις κανονικές εκδόσεις του Sonata, αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ θα διατίθενται δύο σύνολα, ένα 1,6 λίτρων και ένα 2,5 λίτρων, αμφότερα με turbo, με ισχύ 183 και 194 ίππους αντίστοιχα, που συνδυάζονται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Να αναφέρουμε τέλος ότι το νέο Sonata κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Hyundai στην Αλαμπάμα, εκεί όπου συναρμολογούνται επίσης τα Elantra και Santa Fe, ενώ οι παραγγελίες θα ανοίξουν τον επόμενο Οκτώβριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης