Opel Grandland X: Συνεχίζει την Παράδοση στην Άνεση των Καθισμάτων

Opel Grandland X: Συνεχίζει την Παράδοση στην Άνεση των Καθισμάτων

  • Επετειακή έκδοση του δημοφιλούς Opel Grandland X με τεχνολογίες και άνεση

2003420-wpsboinev1

Τα ξεκούραστα ταξίδια δεν προάγουν μόνο την αίσθηση ευεξίας και ασφάλειας των επιβατών, αλλά είναι και σημαντικός παράγοντας υγείας. Το ‘σωστό’ κάθισμα, εκτός από άνετο, υποστηρίζει και την πλάτη του επιβάτη. Η Opel είναι πρωτοπόρος της αυτοκινητοβιομηχανίας σε αυτό τον τομέα. Η εταιρία ήταν η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων που προσέφερε καθίσματα φιλικά προς την πλάτη στη μεσαία κατηγορία το 2003, με την πρώτη σφραγίδα έγκρισης AGR στο Opel Signum. Οι ειδικοί σε θέματα υγιούς πλάτης απένειμαν τη σφραγίδα έγκρισης στο ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο προς 18 κατευθύνσεις κάθισμα οδηγού στα Opel Vectra/Opel Signum.

Από εκεί και έπειτα, τα εργονομικά προηγμένα καθίσματα ξεκίνησαν την επιτυχημένη ιστορία τους. Το 2008, τα στάνταρ καθίσματα comfort του Opel Insignia  προσέφεραν ένα μεγάλο εύρος ρυθμίσεων – 65 mm (ηλεκτρική) για το ύψος, 270 mm διαμήκης – επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα. Το κάθισμα οδηγού premium ήταν πιστοποιημένο με AGR. Το 2012, το Opel Meriva ήταν το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που έλαβε την περίοπτη σφραγίδα έγκρισης για τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του: πόρτες FlexDoors με γωνία ανοίγματος 84 μοιρών, σύστημα FlexSpace, εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR ­ και σχάρα ποδηλάτων FlexFix.

Η Opel έφερε επίσης τα πολύ φιλικά προς την πλάτη καθίσματα στην κατηγορία των συμπαγών μοντέλων της. Για πρώτη φορά, τα εργονομικά καθίσματα premium με πιστοποίηση AGR στη γενιά  Astra που λανσαρίστηκε το 2015 δεν ήταν μόνο πολυρυθμιζόμενα σε ύψος, μήκος και κλίση, (συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης του πλαϊνού μαξιλαριού) αλλά προσέφεραν και προαιρετικά χαρακτηριστικά άνεσης όπως λειτουργία, μασάζ, εξαερισμού και μνήμης. Εκτός από τις τρέχουσες εκδόσεις Astra και Insignia, οδηγοί και συνοδηγοί του κορυφαίου Opel Grandland X SUV μπορούν επίσης να απολαμβάνουν εξαιρετική άνεση καθισμάτων. Αλλά δεν είναι οι μόνοι. Και τα τρία μοντέλα, διαθέτουν άνεση καθισμάτων δεύτερης σειράς, καθώς και προαιρετική θέρμανση για τα εμπρός και έξω πίσω καθίσματα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης