Επτά σημαντικοί λόγοι για να ασφαλίσουν οι οδηγοί το αυτοκίνητό τους

Επτά σημαντικοί λόγοι για να ασφαλίσουν οι οδηγοί το αυτοκίνητό τους

Η σημασία της ασφάλισης oxήματος δεν αφορά μόνο στον έλεγχο των αρμόδιων αρχών - Έγκειται κυρίως στην προστασία όλων όσων κινούνται στους δρόμους, οδηγών και πεζών

driving
Η ασφάλεια αυτοκινήτου θεωρείται υποχρεωτική, αλλά δεν την έχουν όλα τα αυτοκίνητα, παρά το γεγονός ότι τα ανασφάλιστα επισύρουν χρηματικό πρόστιμο, διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Το ζήτημα όμως δεν αφορά μόνο στους ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές. Η σημασία της ασφάλισης έγκειται κυρίως στην ασφάλεια όλων όσων κινούνται στους δρόμους, οδηγών και πεζών.

Έστω ότι οι ικανότητες ενός οδηγού δεν «βαθμολογούνται» με άριστα 10. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα του ίδιου, των άλλων οδηγών, αλλά και των πεζών.

Και δεν είναι μόνο οι συγκρούσεις που μπορεί να προκύψουν στο δρόμο. Υπάρχουν πολλές συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι δυνατόν να προκληθούν σωματικές και υλικές βλάβες. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως το χαλάζι ή η πτώση ενός δέντρου, είναι ενδεικτικά παραδείγματα.

Την ίδια ώρα, αυτού του τύπου οι ζημιές κοστίζουν πολλά χρήματα για την επισκευή τους, ενώ με τη σωστή ασφάλιση για καθετί έκτακτο που προκύπτει, φροντίζει η ασφαλιστική εταιρεία. Φυσικά κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τα πάντα. Μπορεί όμως να καλυφθεί από πολλά, ακόμα και για προσωπικό ατύχημα οδηγού, επιλέγοντας ένα πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες του, στα οικονομικά του δεδομένα και κατοχυρώνοντας το συμβόλαιο που τον συμφέρει. Σε αυτό το πλαίσιο και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της NP Ασφαλιστικής, κάθε οδηγός μπορεί να ενημερωθεί πλήρως για το σύνολο των παροχών που προσφέρουν τα πακέτα ασφάλισης.

Πάντως, οι ειδικοί της αγοράς σημειώνουν ότι οι κυριότεροι λόγοι, για τους οποίους ένα όχημα πρέπει να είναι ασφαλισμένο συμπυκνώνονται στα παρακάτω σημεία:

- Ο οδηγός είναι προστατευμένος κάθε φορά που θα βγαίνει στο δρόμο

Κλείσιμο
- Στην περίπτωση ατυχήματος, η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει να εκτελέσει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται

- Ο ιδιοκτήτης προστατεύει τα περιουσιακά του στοιχεία για τα οποία έχει εργαστεί σκληρά και δεν φοβάται ότι μπορεί να τα χάσει σε μια δίκη

- Η ασφάλιση προστατεύει από όσους μπορεί να μην έχουν δική τους ασφάλιση

- Αποζημιώνει σε περιπτώσεις καιρικών φαινομένων, βανδαλισμών, κλοπών, τρομοκρατικών ενεργειών, πυρκαγιών

- Παρέχει τη δυνατότητα ιατρικής περίθαλψης σε περίπτωση ατυχήματος

-  Καλύπτει και τους λοιπούς επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος - επομένως ο οδηγός διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή κάλυψη για την οικογένειά του

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝP Ασφαλιστική θεωρείται ως μια από τις πιο σύγχρονες εταιρείες που ειδικεύεται στον κλάδο του αυτοκινήτου, παρέχοντας σύγχρονες λύσεις για την προστασία των οδηγών. Χαρακτηρίζεται για την ταχύτητα στην καταβολή των αποζημιώσεων, παρέχει οικογενειακές εκπτώσεις 5% και μειώσεις στα ασφάλιστρα ανάλογα με τα πακέτα ασφάλισης. Παράλληλα, σε περίπτωση ατυχήματος συμμετέχει στο σύστημα του φιλικού διακανονισμού και αποζημιώνει με συνέπεια τους πελάτες της, ακόμα κι όταν δεν έχουν ευθύνη, ενώ μένει συνεπής στην πληροφόρηση για την πορεία του φακέλου ατυχήματος, γεγονός που προσδίδει την αίσθηση σιγουριάς στον οδηγό.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις καλύψεις που προσφέρει για το όχημά σας η NP Ασφαλιστική, εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης