Συνεργασία BMW Group & Microsoft

Συνεργασία BMW Group & Microsoft

Οι δύο εταιρίες λανσάρουν μία νέα πρωτοβουλία που θα προωθήσει την εξέλιξη ενός ανοικτού Industrial IoT και θα αναπτύξει μία κοινότητα από την οποία θα προκύψουν μελλοντικές λύσεις Industry 4.0.

P90298540_highRes_ein-autonomer-routen

Στο πλαίσιο της έκθεσης Hannover Messe, η Microsoft και το BMW Group ανακοίνωσαν μία νέα κοινοτική πρωτοβουλία που θα επιτρέψει ταχύτερες, πιο οικονομικές καινοτομίες στον τομέα παραγωγής. Στο σημερινό καθεστώς της βιομηχανίας, η παραγωγή και η κερδοφορία επιβραδύνονται από περίπλοκα, αποκλειστικά συστήματα που δημιουργούν σιλό δεδομένων και καθυστερούν την παραγωγικότητα. Η πλατφόρμα OMP (Open Manufacturing Platform) έχει σχεδιαστεί για να καταρρίψει αυτά τα εμπόδια με τη δημιουργία ενός ανοικτού τεχνολογικού πλαισίου και μιας δια-βιομηχανικής κοινότητας. Αυτή, θα υποστηρίξει την ανάπτυξη έξυπνων εργοστασιακών λύσεων που θα μοιράζονται οι συμμετέχοντες στη OMP από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας γενικότερα. Στόχος είναι η σημαντική επιτάχυνση των μελλοντικών εξελίξεων στον τομέα Industrial IoT, η μείωση του χρόνου αποτίμησης, η υποστήριξη της απόδοσης παραγωγής και ταυτόχρονα η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων της βιομηχανίας. 

 

Βασισμένη στην πλατφόρμα cloud Microsoft Azure Industrial IoT, η πλατφόρμα OMP θα παρέχει αρχιτεκτονικά πρότυπα εξαρτημάτων ανοικτού κώδικα βασισμένα σε ανοικτά βιομηχανικά πρότυπα και μοντέλα δεδομένων. Εκτός του ότι διευκολύνει τη συνεργασία, αυτή η πλατφόρμα ξεκλειδώνει και τυποποιεί μοντέλα δεδομένων που επιτρέπουν σενάρια αναλύσεων και μηχανικής εκμάθησης – δεδομένα που μέχρι τώρα ελέγχονται από ιδιόκτητα συστήματα. Χρησιμοποιώντας βιομηχανικές περιπτώσεις χρήσης (use cases) και κωδικό δείγματος (sample code) τα μέλη της κοινότητας και άλλοι εταίροι θα μπορούν να αναπτύξουν τις δικές τους υπηρεσίες και λύσεις, διατηρώντας τον έλεγχο των δεδομένων τους.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης