Skoda: Ετοιμάζει 7.000 σημεία φόρτισης

Skoda: Ετοιμάζει 7.000 σημεία φόρτισης

Με μια επένδυση της τάξης των 32 εκατομμυρίων ευρώ, η Skoda θα δημιουργήσει 7.000 σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά της στην Τσεχία.

skoda

Ήδη έχουν κατασκευαστεί πάνω από 300 σημεία φόρτισης για τις ανάγκες των δοκιμών που κάνει η εταιρεία στα τρία εργοστάσιά της στην Τσεχία. Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, η Mlada Boleslav θα γίνει «έξυπνη πόλη», με τη συνδρομή και της εταιρείας ενέργειας Sko-Energo αλλά και της Skoda Auto. Μέσα στο 2018, για τις ανάγκες της εξέλιξης προς το σκοπό αυτό, η Skoda επένδυσε πάνω από 3,4 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες της εξέλιξης των δομών εντός των εργοστασίων.

Μέχρι το 2025 η επένδυση θα φτάσει τα 32 εκατομμύρια ευρώ, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο των σημείων φόρτισης που θα αριθμεί 7.000 νέα σημεία ανεφοδιασμού για τα ηλεκτρικά μοντέλα. Ήδη έχουν περάσει εκπαιδευτικά σεμινάρια περισσότεροι από 11.000 εργαζόμενοι της εταιρείας, καθώς και το προσωπικό πρέπει να είναι έτοιμο για τη μεγάλη αυτή αλλαγή που θα φέρει η επέκταση της ηλεκτροκίνησης.

Δημοφιλή στο Pro

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης