Ταχύτατη η SKODA Fabia R5 και στο Ράλι Σουηδίας

Ταχύτατη η SKODA Fabia R5 και στο Ράλι Σουηδίας

Οι Kalle Rovanperä - Jonne Halttunen τερμάτισαν στη 2η θέση της WRC 2 Pro με την εργοστασιακή SKODA Fabia R5.

skoda

Πολύ καλή εμφάνιση για τη SKODA Motorsport και τους Kalle Rovanperä - Jonne Halttunen στο Ράλι Σουηδίας. Το πλήρωμα από τη Φινλανδία, έφερε τη SKODA Fabia R5 στη 2η θέση της κατηγορίας WRC 2 Pro μετά από ένα πολύ γρήγορο αγώνα. Στο μοναδικό ράλι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σε χιονισμένη επιφάνεια, το νεαρό πλήρωμα κέρδισε τις 14 από τις 19 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα, αφήνοντας, για άλλη μια φορά, πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Το Ράλι Σουηδίας παραδοσιακά χρειάζεται εμπειρία και τύχη. Η εμπειρία είναι απαραίτητη για να οδηγήσεις έξυπνα, χρησιμοποιώντας τα περίφημα snow banks (τους σωρούς χιονιού που αφήνουν εκατέρωθεν του δρόμου τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τα οποία παίζουν και ρόλο βοηθήματος για να κινηθείς γρήγορα παραμένοντας στο δρόμο) και η τύχη για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους: είτε αν κάνεις κάποια υπερβολή ή ένα μικρό λάθος και κολλήσεις στο χιόνι, να βρεθούν εκεί θεατές που θα σε επαναφέρουν στο δρόμο, είτε για να αποφύγεις κάποιες πέτρες που βρίσκονται ύπουλα καλυμμένες κάτω από το άφθονο χιόνι στα εσωτερικά των στροφών.

Και οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί της SKODA Motorsport, πέρα από το πηγαίο ταλέντο και τον ενθουσιασμό τους, δεν είχαν μεγάλη εμπειρία και – όπως αποδείχθηκε – δεν διέθεταν και την απαραίτητη τύχη. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά ήταν που διαμόρφωσαν την τελική έκβαση του αγώνα στην κατηγορία WRC 2 Pro, όταν αμφότεροι οι οδηγοί της SKODA Motorsport είχαν νωρίς εξόδο από τον δρόμο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

O Kalle Rovanperä, στην συνέχεια εκμεταλλεύτηκε με το παραπάνω τις δυνατότητες της SKODA Fabia R5, γράφοντας μακράν τους ταχύτερους χρόνους και κερδίζοντας τις 14 από τις 19 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα, τερματίζοντας τελικά στη 2η θέση στην κατηγορία WRC 2 Pro. Ανάλογη ήταν και η εμφάνιση του ομολόγου του Eerik Pietarinen, στο ντεμπούτο του με την εργοστασιακή ομάδα της SKODA. Επόμενος αγώνας, το Ράλι Μεξικού, 7-10 Μαρτίου, στην περιοχή Leon.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης