Ανανεωμένο Hyundai Tucson: Με υβριδικό ντίζελ μοτέρ

Ανανεωμένο Hyundai Tucson: Με υβριδικό ντίζελ μοτέρ

To ντίζελ υβριδικό μοτέρ του Hyundai Tucson διαθέτει 48V σύστημα προκειμένου οι ρύποι & η κατανάλωση να περιορίζονται σε χαμηλά επίπεδα.

New_Hyundai_Tucson

Το ανανεωμένο Hyundai Tucson είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που εξοπλίζεται με ντίζελ κινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα 48V (Euro 6d). Επίσης, να σημειώσουμε πως η παραγωγή του ξεκινά άμεσα προκειμένου να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το Φθινόπωρο.  Ο κινητήρας των 2 λίτρων αποδίδει 186 ίππους. Διατίθεται με τετρακίνηση και μπορεί να συνδυαστεί με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή προαιρετικά με το νέο αυτόματο 8-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.

Προκειμένου να επιτευχθούν τα όρια εκπομπής ρύπων & κατανάλωσης, η Hyundai συνδυάζει τον εν λόγω κινητήρα με ένα 48V ήπιο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η τεχνολογία του σχεδιάστηκε για ηλεκτροκίνηση και περιλαμβάνει μια μπαταρία λιθίου-ιόντων 48-volt 0,44 kW / h, μία Mild Hybrid Starter Generator (MHSG), έναν μετατροπέα LDC (DC / DC χαμηλής τάσης) και ένα inverter. Η γεννήτρια υποστηρίζει τον κινητήρα με ισχύ έως και 12 kW, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου. Η MHSG βοηθάει τον κινητήρα αποφορτίζοντας την μπαταρία και μειώνοντας το φορτίο του κινητήρα με μικρή επιτάχυνση ή παρέχοντας πρόσθετη ροπή στρέψης στον κινητήρα σε συνθήκες υψηλής επιτάχυνσης. Κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης και της πέδησης, η ενέργεια ανακτάται για να επαναφορτιστεί η μπαταρία. Με αυτό τον τρόπο, το σύστημα βελτιώνει σημαντικά την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων CO2 (έως 7% σύμφωνα με την εταιρεία).

 

 

Την άνοιξη του 2019, η 48V υβριδική τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στο νέο Tucson με νέο πετρελαιοκινητήρα Smart Stream των 1,6 λίτρων.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης