Aύξηση πωλήσεων για τη Volvo

Aύξηση πωλήσεων για τη Volvo

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Volvo κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η φίρμα παρουσίασε άνοδο στην παγκόσμια & την ελληνική αγορά.

220661_Volvo_Cars_SUV_line-up_1

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, οι πωλήσεις της Volvo Cars σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν σε 317.639 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 14,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αγορά της, να σημειώνει αύξηση 5,7%.

 

Σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι επιδόσεις της Volvo και στην ελληνική αγορά. Το πρώτο εξάμηνο του 2018, η Volvo κατέγραψε αύξηση 16,1% στις πωλήσεις της, με μερίδιο 13,2% στο τμήμα της premium αγοράς.  Για το σύνολο του 2018, η Volvo αναμένει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, χάρη και στις ταξινομήσεις του XC40 που, μόνο για τον Ιούνιο, ώθησαν το μερίδιό της στο 19,7%.  Σύμφωνα με την εταιρεία, στην κατηγορία των λιανικών πωλήσεων η δVolvo αύξησε τις πωλήσεις της κατά 25% στην εγχώρια αγορά, κατακτώντας τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις premium μάρκες.

 

Μεγάλη συνεισφορά στις εξαιρετικές επιδόσεις της Volvo στην Ελλάδα έχει η πλήρης πλέον σειρά των SUV της, μετά και το λανσάρισμα του XC40, «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018».  Το Volvo XC60, το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο σύμφωνα με τις δοκιμές του EuroNCAP, βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατηγορία των μεσαίων SUV για το πρώτο εξάμηνο του 2018, με μερίδιο αγοράς 40%.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης