H Agera RS "νίκησε" τη Chiron (video)

H Agera RS "νίκησε" τη Chiron (video)

Μόλις 1 μήνα κράτησε το ρεκόρ της Bugatti Chiron στο 0-400-0 χλμ./ώρα, αφού πλέον και επίσημα η Koenigsegg Agera RS των 1.360 ίππων είναι ο νέος κάτοχος του εντυπωσιακού αυτού ρεκόρ.

H Agera RS "νίκησε" τη Chiron (video)
Η επίσημη ανακοίνωση του ρεκόρ από την Koenigsegg
ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά
την ανάρτηση της εταιρείας στο facebook που ουσιαστικά το προανήγγειλε. Μάλιστα, ο χρόνος που πέτυχε η Agera RS είναι πολύ πιο γρήγορος από αυτόν που είχε πετύχει η Chiron. Η προσπάθεια των Σουηδών έγινε στο αεροδρόμιο Vandel της Δανίας την Κυριακή που μας πέρασε και πίσω από το τιμόνι της Agera RS βρέθηκε ο εργοστασιακός οδηγός της Koenigsegg, Niklas Lilja. Για την επιτάχυνση 0-400 χλμ./ώρα το σουηδικό υπεραυτοκίνητο απαίτησε μόνο 26,88 δευτερόλεπτα, ενώ για την επιβράδυνση 400-0 χλμ./ώρα άλλα 9,56 δευτερόλεπτα. Ο συνολικός λοιπόν χρόνος για το 0-400-0 χλμ./ώρα ήταν μόνο 36,44 δευτερόλεπτα, όντας 5,52 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τα 41,96 δευτερόλεπτα που είχε απαιτήσει η
Bugatti Chiron
Κλείσιμο
. Η απόσταση που χρειάστηκε να διανύσει το Koenigsegg Agera RS για την όλη επιτάχυνση και επιβράδυνση ήταν 2.441 μέτρα, όταν η Chiron είχε χρειαστεί 3.112 μέτρα.

Agera RS Record 640
 
Η Koenigsegg τονίζει ότι το Agera RS που χρησιμοποιήθηκε ήταν εφοδιασμένο με το πακέτο αναβάθμισης One:1, δηλαδή ο 5λιτρος V8 κινητήρας του είχε απόδοση 1.360 ίππων και ροπή 1.371 Nm. Να σημειώσουμε ότι η Bugatti Chiron έχει ονομαστική απόδοση ισχύος 1.500 ίππων και ροπή 1.600 Nm.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης