Ένα smart...από την Κίνα (video)

Ένα smart...από την Κίνα (video)

Ενώ η Zotye της Κίνας έχει κάνει ένα κακό όνομα για τον εαυτό της στον δυτικό Τύπο για την εξαφάνιση σχεδίων όπως οι Porsche Macan (SR8), οι Lambo Urus Concept και οι κλώνοι Audi Q3, παράγει και δικά της πρωτότυπα αυτοκίνητα, όπως το E200, ένα διθέσιο ηλεκτρικό (EV) όχημα πόλης.

Το αυτοκίνητο εισήχθη για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης το 2015, όπου μάθαμε ότι τροφοδοτείται από ένα πολύ μικρό ηλεκτρικό κινητήρα, που παράγει ροπή 24 HP και 82 Nm. Έχει επίσης (πολύ) περιορισμένη τελική ταχύτητα 80 km/h και αυτονομία 120 km, πράγμα που δεν είναι κακό για οδήγηση στην πόλη, ειδικά εάν το φορτίζετε καθημερινά. Zotye-E200-EV-tsiro-640
Βλέποντας το E200 στο δρόμο, σταθμευμένο ανάμεσα σε μια Buick και ένα Volkswagen Bora, θέτει κυριολεκτικά τα πράγματα σε προοπτική. Είναι σαφώς αρκετά μικρό για να ανταγωνιστεί το Smart Fortwo και το εσωτερικό του έχει κάτι από Tesla. Είναι επίσης στην ίδια κατηγορία με το πρόσφατο Baojun E100, το οποίο έχει περισσότερη ισχύ, μικρότερη ροπή, υψηλότερη τελική ταχύτητα, αλλά λιγότερη ηλεκτρική εμβέλεια. Zotye-E200-EV-inter-tsiro-640
Χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα, θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα κινέζικο αυτοκίνητο πόλης, προφανώς να μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον...

ΣΧΟΛΙΑ (18)

FANDASMA

Εχω ενα καλο Powerbank Χαίρομαι που το πήρα τώρα γιατί το 2023 σίγουρα θα μου χρειαστεί έχω και μπαταρίες λίπο!!!

George

Μπαταρίες LiFePO4 να πάρεις που δεν αναφλέγονται με τίποτα και διαρκούν περισσότερο. Εξάλλου όλα τα Κινέζικα τέτοιες χρησιμοποιούν.

Είσαι μεγάλος μαζόχας τελικά

Ρε μπανάνα George το γουστάρεις το δούλεμα, έτσι!!;;;

George

Detroit Electric. 1,8 δισ. δολάρια επένδυση στην Αμερική από Κινέζους.

@George

Ρε Γιωργάκη η ανακύκλωση των μπαταριών είναι μια μαύρη κατάσταση...Που ζείς;Ξύπνα!Τα εργοστάσια στην Κίνα μολύνουν όσο όλη η Ευρώπη μαζί!Ασε τις π@π@ρολογίες!Τώρα έπιασες την πιπίλα ότι οι Αμερικάνοι οδηγούν χαλαρά και καίνε λιγότερο!Γλύψε-γλύψε δεν θα λειώσει!Μια μαούνα με 4 χιλιάδες κυβικά και να τη 'χαϊδεύεις' μόνο, σου τρώει καύσιμο!Λές λές λές...ούτε εσύ δεν ξέρεις τι λές..

George

Ενώ τα 400 άλογα δεν καίνε, ε? Αν οι Κινέζοι μολύνουν όσο η Ευρώπη μια χαρά τα πάνε αφού έχουν τετραπλάσιο πληθυσμό. Επίσης, για ποιές μπαταρίες μιλάς, του laptop σου ή του κινητού σου ή τη μολυβδομπαταρία του αυτοκινήτου σου?

@Γκάου

Είπαμε:Καίνε και αυτά!Αλλά οταν βγαίνουν από 2λιτρο μοτέρ καίνε το 1/5 απ'όταν βγαίνουν από 5λιτρο!Ξέρεις τι σημαίνει 2λιτρο μοτέρ και τι σημαίνει 5λιτρο?Ξέρεις ή η Μέρκελ σου έκανε το μυαλό κουρκούτι?

George

Μήπως ξέρεις τι καίει ένα μονοθέσιο φόρμουλα 1 που είναι πολύ λιγότερα κυβικά ή μπααα?

@Γκάου

Ασε ρε μεγάλε!Ποιά Formula?Εχεις ξεφύγει λέμε!!!Μπές σε ένα οποιοδήποτε site και κάνε συγκρίσεις.Είναι πάρα πολύ απλό.Κανένα αμερικάνικο δεν ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ τα νούμερα που πετυχαίνουν οι Ευρωπαίοι/Ασιάτες με τις ίδιες ιπποδυνάμεις,αλλά στα μισά κυβικά!!!!

Geοrge

Και για να κλείσω... το μέλλον είναι ηλεκτρικό! Μετά το 2023 θα ψάχνετε με το κιάλι να βρείτε βενζινάδικο!

aris

@george ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ αγυριγιο κεφαλι ????? ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙΣ.....

JP

@14:08: Όχι, ο αγύριγος έχει ΤΟΥΟΤΑ STARLET 1.3 ...... εvώ ο μπανάνας έχει AR 33 1.4.

Spring Rolls Royce με ρόδες

Έχουν καταντήσει αηδία τα Κινεζιά με τις πνευματικές κλοπές τους...

@Spring Rolls Royce με ρόδες

Να θυμηθούμε και τι τράβηξαν απο τους Βρεττανούς στον πόλεμο του όπιου

Πάρτ'αλλιώς λέμε!!!!

George αφού σε βρωμίζουν τα 400 downsizing ευρωπαικά αλογάκια,μίλα μας για τα oversize πεντακάθαρα Αμερικάνικα,που δυστυχώς είναι και πολύ περισσότερα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.Ελα λοιπόν...Περιμένουμε να μας πείς για αυτά!Δεν σε ενοχλούν αυτά;Γιατί πρέπει να μιλάμε ΠΑΝΤΑ για το μικρό πρόβλημα και όχι για το τεράστιο;Ε;Aς μιλήσουμε για το τεράστιο σήμερα!Μίλα μας και για τα επίπεδα ρύπανσης της "μεγαλύτερης αγοράς του πλανήτη"...Μήπως θα σωθούν απτα σκουτεράμαξα;Μίλα μας και για την ασφάλεια των made in China τροχοφόρων ...Και για να το εμβαθύνουμε και λίγο,για πές μας και κάτι για την ανακύκλωση μπαταριών.Δεν μας είπες ποτέ τίποτα!Μπαταρίες είναι,όσο και να τις εξελήξουν κάποια στιγμή θα χαλάσουν..στα 5,στα 7,άντε βαριά 10 χρόνια..κσι τέλος.Μετά;

George

Η ρύπανση δεν είναι θέμα κυβικών αλλά κυρίως θέμα τρόπου οδήγησης και συντήρησης. Ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο αντικλεπτικό αυτοκινήτου στην Αμερική? Ο μοχλός ταχυτήτων. Οι άνθρωποι εκεί οδηγούν χαλαρά δεν χρειάζονται μοχλούς και γκάζια. Η ανακύκλωση μπαταριών είναι δεδομένη. Η Tesla έχει ήδη τμήμα ανακύκλωσης και προφανώς και η Nissan αλλά και όλοι οι κατασκευαστές. Αυτό που λες είναι σαν να μου λες ότι δεν ανακυκλώνονται τα παλιά αυτοκίνητα. Εξάλλου δεν μπορεί να τις βγάλει κανείς μόνος του και να τις πετάξει στα απορίμματα. Μόνο η κατασκευάστρια εταιρία μπορεί να τις αφαιρέσει και να τις αντικαταστήσει. Ο χρόνος ζωής τους μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 500.000 χλμ., που σημαίνει ότι μάλλον θα έχουν πάει για ανακύκλωση μαζί με όλο το αυτοκίνητο πριν πεθάνουν. Και είναι κατά 99% ανακυκλώσιμες, ενώ το λίθιο που περιέχουν κατά 100%. Η Nissan μάλιστα τους δίνει δεύτερη ζωή αφού τις χρησιμοποιεί σε οικιακά συστήματα γιατί έχουν πολύ ψωμί ακόμη όταν τις βγάζουν από τα οχήματα λόγω μείωσης αυτονομίας. Στην Κίνα που έχουν πρόβλημα χτίζουν ανανεώσιμες πηγές με ετήσιο ρυθμό που αναλογεί στην παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας. Και ο ρυθμός αυξάνεται εκθετικά. Και φυσικά, θα γεμίσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ήδη το 20% των νέων λεωφορείων είναι ηλεκτρικά. Τα σκουτεράμαξα είναι μια χαρά για μετακινήσεις στην πόλη που τα χρησιμοποιούν. Τα smart άλλωστε σκουτεράμαξα δεν είναι? H Mercedes τα προωθεί ως τα ηλεκτρικά της φίρμας της.

??????

@ george ΕΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ.... ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ..ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ ...ΚΟΥΡΑΖΕΙ....ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΠΕ...

George

Το downsizing στις πραγματικές του διαστάσεις όταν κάποιοι μιλάνε για 400 άλογα που "δεν καταναλώνουν και δεν ρυπαίνουν", όταν ο μέσος όρος των εκτιμήσεων για την αποδοτικότητα ενός ICE car, από την πηγή έως τον τροχό είναι γύρω στο 10% (14% οι πιο αισιόδοξες), καταναλώνοντας άσκοπα το 90%? Μπααα! Δεν το πιστεύω. Concept car θα είναι κι αυτό, όπως και το Baojun E100 που πουλάει ήδη η GM στην Κίνα με 5.000. Τι, όχι? Θα πουλάει εκατομμύρια κομμάτια στη μεγαλύτερη, εδώ και οκτώ χρόνια, αγορά αυτοκινήτου που θα κλείσει τις πόρτες σε όσους δεν έχουν ήδη στην γκάμα τους ηλεκτρικά μοντέλα από το 2018, δηλαδή σε λιγότερο από 4 μήνες? Ξέχασα, οι νομοθεσίες φταίνε. Ποιές, αυτές που ευνοούσαν και συντηρούσαν τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων τόσα χρόνια κάνοντας τα στραβά μάτια για τη δεκαπλάσια ρύπανση που προκαλούσαν από αυτήν που ανέφεραν οι κατασκευαστές, εκτοξεύοντας το κόστος αποκατάστασης υγείας στο θεό, κάνοντας τη χρήση τους τελικά πανάκριβη υπόθεση για όλους και όχι μόνο για τους χρήστες τους?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aston

Με έναν μήνα να απομένει για να κλείσει η χρονιά, η ελληνική αγορά αυτοκινήτου εμφανίζει αύξηση στις πωλήσεις των νέων μοντέλων.  Και, μέσα σε αυτό το θετικό κλίμα, έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι τα ακριβότερα μοντέλα που έχουν πωληθεί φέτος, τα οποία πραγματικά κοσμούν με την παρουσία τους τους ελληνικούς δρόμους.

peugeot

Όπως κάθε μήνα έτσι και τώρα, στα χέρια των συντακτών του CAR και του NewsAuto περνάνε αυτοκίνητα που με το δίκιο τους “κοιτάνε φοβισμένα”, αφού διανύουν πολλά και απαιτητικά χιλιόμετρα καθημερινά για μήνες…

diesel

«Τετ α κε» των Ελλήνων καταναλωτών από το diesel στην βενζίνη ενώ υπερδιπλασιάστηκαν και οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων στο 11μηνο

kodiaq

Για πρώτη φορά, ένα SUV συνεχίζει την παράδοση στα μοντέλα RS, με ισχύ 240 ίππων είναι το πιο ισχυρό ντίζελ παραγωγής στην ιστορία της Skoda και τέλος κατέχει το ρεκόρ για τα επταθέσια SUV στο Nürburgring με χρόνο 9 λεπτών, 29,84 δευτερόλεπτων.

tesla_main01

Τους τελευταίους 10 μήνες που βρίσκεται στη χώρα μας η Tesla Greece, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου στις εξελίξεις της τεχνολογίας που έχει να κάνει με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η εκμετάλλευση της αιολικής αλλά και της ηλιακής ενέργειας βρίσκονται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων για την παραγωγή ενέργειας που θα καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες και όχι μόνο.

12