Αυτό είναι το νέο... καυτό safety car του WTCC

Αυτό είναι το νέο... καυτό safety car του WTCC

Δεν θα πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα όταν εμφανιστεί την Παρασκευή 1 Απριλίου το V60 Polestar στην πίστα του Πολ Ρικάρ, στη νότια Γαλλία.

Αυτό είναι το νέο... καυτό safety car του WTCC
Η Volvo σύναψε πολυετή συμφωνία με τη FIA για να παρέχει το αυτοκίνητο ασφαλείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC). Η συνεργασία έρχεται ως συνέχεια της συμμετοχής της σουηδικής μάρκας στο θεσμό με το S60 Polestar, το οποίο θα οδηγούν οι Thed Bjork και Fredrik Ekblom.

Το V60 Polestar Safety Car θα έχει πλήρωμα δύο ατόμων, τον οδηγό και τον παρατηρητή. Πέρα από το roll cage, φέρει εξοπλισμό διάσωσης και επικοινωνίας, προκειμένου να πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές της FIA. Εφοδιάζεται με τον κινητήρα Τ6 που αποδίδει 350 ίππους και χρειάζεται 5 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h (η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου ασφαλείας περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h).

Είναι τετρακίνητο και φέρει αγωνιστικές αναρτήσεις της Ohlins και φρένα της Brembo. Στο φετινό WTCC συμμετέχουν αρκετοί έμπειροι οδηγοί, όπως ο Ιταλός Gabriele Tarquini με Lada Vesta, ο Πορτογάλος Tiago Monteiro με Honda Civic, ο Γάλλος Yvan Muller με Citroen C-Elysee και ο Αργεντινός Jose Maria Lopez, επίσης με Citroen και πρωταθλητής τα δύο τελευταία χρόνια.

Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης