Ο βραβευμένος turbo PureTech έφθασε τις 300.000 μονάδες

Ο βραβευμένος turbo PureTech έφθασε τις 300.000 μονάδες

Ένα σημαντικό επίτευγμα κατέγραψε ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος 1.2 PureTech του ομίλου PSA Peugeot Citroen, φθάνοντας μέσα σε μόλις δύο χρόνια από την έναρξη παραγωγής του τις 300.000 μονάδες.

Ο βραβευμένος turbo PureTech έφθασε τις 300.000 μονάδες
Ο βραβευμένος ως «Κινητήρας της Χρονιάς» για το 2015 στην κατηγορία από 1.000 έως 1.400 cc στα International Engine of the Year Awards, κατασκευάζεται από την Française de Mécanique στο εργοστάσιο του Ντουβρέν, στη βόρεια Γαλλία. Κάνοντας χρήση των τελευταίων τεχνολογικών καινοτομιών, εμφανίζει χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους κατά μέσο όρο 18%, σε σχέση με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα ανάλογου κυβισμού.

Η αυξημένη ζήτηση που προκύπτει από την τοποθέτησή του στα
Peugeot 208,
308
Κλείσιμο
, 2008
,
3008, τα Citroen C3
, C4, C4 Cactus, C4 Picasso και τα DS 3, DS 4 έχει υποχρεώσει τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου να δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς. Πλέον κατασκευάζονται 6.450 κινητήρες Turbo PureTech κάθε εβδομάδα!

«Ο βενζινοκινητήρας PureTech αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία των μοντέλων στα οποία τοποθετείται. Η απόδοσή του δίνει στον όμιλο PSA ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού», σχολίασε ο διευθυντής Ευρώπης του ομίλου Peugeot-Citroen, Denis Martin.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης