Αποκάλυψη για το εσωτερικό της νέας E-Class (vid)

Αποκάλυψη για το εσωτερικό της νέας E-Class (vid)

Ένα μήνα πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, η πέμπτη γενιά της E-Class αρχίζει τα… αποκαλυπτήριά της.

Αποκάλυψη για το εσωτερικό της νέας E-Class (vid)
Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από το εσωτερικό του μεγάλου πολυτελούς sedan, αλλά και πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία ημι-αυτόνομης οδήγησης που θα ενσωματώνει.

Στο ταμπλό κυριαρχούν οι δύο ψηφιακές οθόνες (διαγωνίου 12,3 ιντσών η καθεμία και ανάλυσης 1.920×720 pixels), που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη και δημιουργούν την αίσθηση ότι συνδέονται. Η πρώτη παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων και η δεύτερη ενσωματώνει το σύστημα πολυμέσων (πλοήγηση, ηχοσύστημα κ.α.). Ο οδηγός θα μπορεί να χειρίζεται όλες τις λειτουργίες από τα touch-sensitive κουμπιά πάνω στο τιμόνι.

Την άνοιξη του 2016, όταν θα λανσαριστεί η νέα E-Class στην ευρωπαϊκή αγορά, θα δούμε για πρώτη φορά στους δρόμους μία Mercedes με το νέο πακέτο υποβοήθησης του οδηγού. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η λειτουργία «Active Lane Change Assist», το πρώτο… κεφάλαιο στην ημι-αυτόνομη οδήγηση. Θα αναλαμβάνει την αλλαγή λωρίδας σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, αποτρέποντας ατυχήματα και αφαιρώντας το άγχος από τον οδηγό.

Όταν ο οδηγός θα ανάβει το φλας για τουλάχιστον 2 sec, το Active Lane Change Assist θα στρίβει την E-Class προς την ανάλογη κατεύθυνση. Και αυτό μόνο όταν οι αισθητήρες διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλα οχήματα στη «ζώνη ασφαλείας», όπως την ονομάζει η Mercedes. Το σύστημα λειτουργεί σε ταχύτητες 80-180 km/h και θα επιτρέπει στην E-Class είτε να προσπεράσει από αριστερά είτε να επιστρέψει σε δεξιά λωρίδα.

Η σχετική τεχνολογία έχει λάβει ήδη προέγκριση από τις γερμανικές αρχές, ενώ η Mercedes έχει υποβάλει σχετικό αίτημα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κλείσιμο
  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης