Οδηγούμε το πιο ισχυρό ΜΙΝΙ με τους 231 ίππους!

Οδηγούμε το πιο ισχυρό ΜΙΝΙ με τους 231 ίππους!

Το νέο MINI John Cooper Works είναι εδώ και ανεβάζει επικίνδυνα τις θερμοκρασίες στην κατηγορία των καυτών hatch πριν καλά-καλά μπει το καλοκαίρι!

Οδηγούμε το πιο ισχυρό ΜΙΝΙ με τους 231 ίππους!
Ταξιδέψαμε στις Βαλεαρίδες Νήσους και στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, εκεί όπου έγινε η πανευρωπαϊκή παρουσίαση της νέας γενιάς του MINI JCW. Πρόκειται για το ισχυρότερο MINI παραγωγής που έχει βγει στους δρόμους χάρη στον 2λιτρο τετρακύλινδρο υπeρτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 231 PS που προσφέρει 32,6 kgm ροπής στις 1.250-4.800 rpm. Σκεφτείτε ένα αυτοκίνητο που ανέκαθεν προσέφερε (ακόμα και στις απλές του εκδόσεις) αίσθηση go-kart, εφοδιασμένο με ένα σύνολο που του επιτρέπει να… πυροβολεί. Κατά ριπάς.

Φτάνοντας στην πίστα του όμορφου μεσογειακού νησιού, αντικρίσαμε σε παράταξη τα νέα JCW και αρχίσαμε το παιχνίδι «Βρες τις διαφορές». Το χαρακτηριστικό σουλούπι ελάχιστα έχει αλλάξει: στη γρίλια και τον προφυλακτήρα με τους επιπλέον αεραγωγούς που συνεπικουρούν στην ψύξη των φρένων της Brembo. Ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας, με νέες απολήξεις εξατμίσεων, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι ζάντες ελαφρού κράματος 17’’.

Κλείσιμο


Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα σπορ καθίσματα, συναντώνται δερμάτινος επιλογέας και τιμόνι, ενώ οι κόκκινες ραφές χαρίζουν εντυπωσιακή αντίθεση με το μαύρο που κυριαρχεί. Νέο εξτραδάκι για τον οδηγό είναι το head-up display, το εύχρηστο και πολυλειτουργικό σύστημα MINI Connected φροντίζει για τον τομέα του infotainment, ενώ πλέον μπορείτε να φορτώσετε 211 lt στον χώρο αποσκευών. Αυτά στα περιφερειακά, πάμε όμως και στην ουσία.

Κάτω από το καπό βρίσκεται πλέον 2λιτρος Twin-Turbo κινητήρας που προσφέρει 20 επιπλέον άλογα (231 PS) και αύξηση 23% στη ροπή (32,6 kgm). Το JCW θέριεψε και είναι πλέον κυνηγός που καταδιώκει θηράματα στη θέα κάθε στροφής. Ορμάει με το ακριβές ηλεκτρομαγνητικό τιμόνι με Servotronic να στοχεύει, το δεξί πόδι να βουτάει προς το πάτωμα και το ταχύμετρο να ανεβαίνει με φόρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 80 km/h το νέο JCW θέλει μόλις 5,6 sec για να πιάσει τα 120!



Οδηγήσαμε σε δημόσιους δρόμους την έκδοση με το 6άρι Steptronic κιβώτιο, παίζοντας με τις ρυθμίσεις του περιστροφικού επιλογέα: από το Green όπου η άνεση σε κάνει να νιώθεις πως οδηγείς ένα απλό MINI ως το sport όπου το JCW μεταμορφώνεται. Ο ήχος, η συμπεριφορά, η ταχύτητα… Και επειδή αυτά δεν δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους, μπήκαμε στην πίστα με πλοηγό τον σπουδαίο Ράουνο Ααλτόνεν που το 1967 στο Μόντε Κάρλο είχε χαρίσει στο MINI Cooper την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Για δοκιμάστε να ακολουθήσετε αυτόν τον 77χρονο…

Αυτή τη φορά με το σωστής κλιμάκωσης χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο και στο σωστό πλέον περιβάλλον αρχίσαμε να ψάχνουμε όρια, γύρο με τον γύρο. Το JCW είχε άκρως σπορ αίσθηση, κρατήματα γεμάτα αυτοπεποίθηση, εκρήξεις, αλλά συνάμα και αποτελεσματικότατο σύστημα πέδησης. Μας έπεισε εύκολα ότι με 28.150 ευρώ μπορείς να πάρεις ένα εξαιρετικό «Toy for Boy» με το οποίο θα ερωτεύεσαι περισσότερο με κάθε χιλιόμετρο που γράφεις στον δρόμο…

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙKA
Κινητήρας: 1.998cc
Ισχύς: 231 PS /5.200-6.000 rpm
Ροπή: 320,6 kgm /1.250-4.800 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: 6 σχέσεων, μηχανικό ή Steptronic
Τελική ταχύτητα: 246 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 6,3sec (6,1 με Steptronic)
Μεικτή κατανάλωση (l/100 km): 6,7 (5,7)
Εκπομπές CO2 (gr/km): 155 (133)
Βάρος: 1.280 (1.295) kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 3.874/1.727/1.414 mm
Χώρος αποσκευών: 211 lt
Τέλη κυκλοφορίας (ευρώ): 263,5 (146,3)
Τιμή: από 28.150€ με απόσυρση


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης