Η γιορτή των πρωταθλητών!

Η γιορτή των πρωταθλητών!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Λιούις Χάμιλτον αλλά και ο διεκδικητής του τίτλου Νίκο Ρόσμπεργκ ξεσήκωσαν 50 χιλιάδες κόσμου που επισκέφτηκαν χτες τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Mercedes στη Στουτγάρδη.

Η γιορτή των πρωταθλητών!
Στη γερμανική εταιρεία οργάνωσαν μια φαντασμαγορική γιορτή για την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής χρονιάς στο εμβληματικό μουσείο της εταιρείας στη Στουτγάρδη.
Στην εν λόγω γιορτή αποθεώθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον που δε χάλασε χατίρι σε κανέναν.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρώτος πρωταθλητής
στη σύγχρονη ιστορία της Mercedes, τόνισε: "Η υποδοχή των οπαδών μας εδώ στη Στουτγάρδη είναι απερίγραπτη. Είχα πανηγυρίσει εδώ και το πρώτο μου πρωτάθλημα το 2008 αλλά οι φετινές εκδηλώσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και ήταν ένα ταιριαστό φινάλε σε μια απίστευτη σεζόν. Δε θα ονειρευόμουν ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια τέτοια στήριξη. Η κατάκτηση αυτού του τίτλου είναι η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Η ομάδα είχε σπάνια απόδοση και θέλω ν' ευχαριστήσω γι' αυτό όσους δουλεύουν στο Μπράκλεϊ, στο Μπρίξγουρθ αλλά και εδώ στη Στουτγάρδη. Η πρόοδός μας από πέρυσι είναι πραγματικά φαινόμενο".

Κλείσιμο


Ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Χάμιλτον μετά την κατάκτηση του τίτλου
στο Άμπου Ντάμπι. Ο Βρετανός πρωταθλητής πλαισιώθηκε από το Νίκο Ρόσμπεργκ και άλλους οδηγούς της Mercedes. Συνολικά στη γιορτή συμμετείχαν 64 οχήματα σε μια πίστα 1.1km δίπλα στο μουσείο της Mercedes.

Για λογαριασμό της ομάδας μίλησε ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων, Τότο Βολφ: "Αυτή η γιορτή είναι ο πιο ταιριαστός τρόπος για να κλείσει μια σημαδιακή χρονιά όπου γιορτάζουμε 120 χρόνια στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και 80 χρόνια για τα ασημένια βέλη.  Μέσω του Stars and Cars μας δίνεται ευκαιρία να πούμε ευχαριστώ στους οπαδούς μας".
Η πρώτη νίκη για κινητήρα Mercedes ήρθε το 1894 στο "Παρίσι - Ρουέν". Οι δυο πρώτοι τίτλοι του Φάντζιο το 1954 και το 1955 η νίκη στις 24 Ώρες του Μαν το 1952 αλλά και στα 500 μίλια της Ινδιανάπολις το 1994 είναι ίσως οι μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της Mercedes μέχρι σήμερα. Φέτος τα ασημί βέλη κατέκτησαν για πρώτη φορά το πρωτάθλημα κατασκευαστών στη F1.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης