Πώς ανέβηκε η Mustang στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου;

Πώς ανέβηκε η Mustang στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου;

Φαίνεται ότι στους ανθρώπους της Ford αρέσουν τα ύψη, καθώς μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή τους με τους ουρανοξύστες.

Πώς ανέβηκε η Mustang στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου;
Θυμάστε που η Ford είχε ανεβάσει τον περασμένο Απρίλιο τη νέα Mustang στον 86ο όροφο του Empire State Building, στη Νέα Υόρκη; Φαίνεται ότι στους ανθρώπους της αμερικάνικης μάρκας αρέσουν τα ύψη, καθώς μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η εμμονή τους με τους ουρανοξύστες. Αυτή τη φορά, ανέβασαν την κίτρινη Mustang Convertible στο Burj Khalifa του Ντουμπάι, το ψηλότερο κτίριο στον πλανήτη. Ή μάλλον, τη συναρμολόγησαν.

Με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάστηκε η Ford Μέσης Ανατολής και Αφρικής, περιοχές όπου η Ford ευελπιστεί ότι θα καταγράψει άνοδο πωλήσεων 40% έως το 2020. Σε αυτό θα συμβάλουν και τα 25 μοντέλα που θα λανσάρει μέχρι το 2016, ανάμεσά τους και η νέα Mustang. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Μπιλ Φορντ, Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας.

Όπως στην περίπτωση του Empire State Building, έτσι και τώρα η ανοικτή Mustang GT δεν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο αλλά συναρμολογήθηκε στο μπαλκόνι του 112ου ορόφου, σε ύψος 399 μέτρων από το έδαφος. Το συνολικό ύψος του Burj Khalifa ανέρχεται σε 829,8 m. Έξι μηχανικοί ταξίδεψαν από την έδρα της Ford, στο Ντίτμπορν του Μίσιγκαν, και συναρμολόγησαν τη Mustang στον 112ο όροφο μέσα σε 12 ώρες.

Κλείσιμο
Δείτε ΕΔΩ το time lapse βίντεο με τη συναρμολόγηση της Mustang.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης