Πωλητήριο στην Ferrari για να σωθεί η Fiat-Chrysler...

Πωλητήριο στην Ferrari για να σωθεί η Fiat-Chrysler...

Ακόμη μία κίνηση του Σέρτζιο Μαρκιόνε αφήνει άφωνους τόσο τους οικονομικούς αναλυτές όσο και τους λάτρεις της Ferrari...

Πωλητήριο στην Ferrari για να σωθεί η Fiat-Chrysler...
Η Ferrari αποσπάται από τον όμιλο Fiat Chrysler Automobiles (FCA) μέσα στο 2015 και το 10% των μετοχών της θα διατεθεί στη Wall Street και πιθανόν σε κάποιο χρηματιστήριο της Ευρώπης. Αυτή ήταν σε μέσες άκρες η χθεσινή ανακοίνωση (την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ)
του ιταλομερικανικού ομίλου, μετά την πρώτη συνέλευση των μετόχων της από την ημέρα που εισήχθηκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ένα 10% των μετοχών διαθέτει ο νόθος γιος του Enzo Ferrari, Πιέρο Λαρντί , ενώ το υπόλοιπο 80% που κατέχει η FCA θα μοιραστεί στους ήδη μετόχους του ομίλου. 30% των μετοχών ανήκουν μόνο στην οικογένεια Ανιέλι.

Η κίνηση αυτή αποβλέπει σε - τι άλλο; - άντληση ζεστού χρήματος, το οποίο χρειάζεται επειγόντως η διοίκηση της FCA για να στηριχθεί το φιλόδοξο πενταετές της πρόγραμμα που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο και κοστίζει περισσότερο από το ΑΕΠ της Κροατίας - 48 δισεκατομμύρια ευρώ!

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Μαρκιόνε, το spin-off - όπως λέγεται - της Ferrari θα αποφέρει περίπου 4 δισ. ευρώ, ποσό που επαρκεί - σύμφωνα με τον ίδιο - για την τήρηση του φιλόδοξου προγράμματος ακόμη και με τα χειρότερα σενάρια της αγοράς. Για να δούμε…


Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης