Ποιο αυτοκίνητο έχει αυτό το κλεδί;

Ποιο αυτοκίνητο έχει αυτό το κλεδί;

Ένα αυτοκίνητο με τεχνολογία αιχμής και αναμενόμενη τιμή άνω των 100.000 ευρώ, θα πρέπει να είναι εντυπωσιακό σε κάθε του σημείο.

Λεηλάτησαν εγκαταστάσεις εταιρείας για τον χαλκό!
Ποιο αυτοκίνητο έχει αυτό το κλεδί;
Ακόμη και στο κλειδί του, το οποίο παρουσιάζουμε. Ο λόγος για το νέο υβριδικό supercar της BMW, το i8. Πάνο στο κλεδί ξεχωρίζει η μεγάλη έγχρωμη ψηφιακή οθόνη, με πληροφορίες για την κατάσταση του υβριδικού supercar. Εμφανίζονται το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και το υπόλοιπο βενζίνης στο ρεζερβουάρ, η αυτονομία, πότε ολοκληρώθηκε η φόρτιση, αν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο κ.α.

Το i8 παίρνει ώθηση από το νέο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1.5 lt (πρώτη φορά τοποθετείται σε μοντέλο παραγωγής της γερμανικής μάρκας) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Ο πρώτος αποδίδει 231 PS και χαρίζει κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 131 PS και κινεί τους εμπρός τροχούς. Έτσι το i8 είναι ένα τετρακίνητο μοντέλο, όταν αναλαμβάνουν δράση ταυτόχρονα και οι δύο μονάδες. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 362 PS και η ροπή ορίζεται στα 58,1 kgm.

Ως plug-in, το i8 μπορεί να κινηθεί χωρίς να εκπέμπει ρύπους, χρησιμοποιώντας μόνο τον ηλεκτροκινητήρα. Ο περιορισμός είναι να μη ξεπεράσει σε ταχύτητα τα 120 km/h και η αυτονομία είναι στα 35 km. Με την ενεργοποίηση του 1.5 TwinPower Turbo, ο κατασκευαστής από το Μόναχο ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 2,5 lt/100 km, που αντιστοιχεί σε 59 g. CO2 ανά km.

Κλείσιμο
Όμως το i8 είναι… διχασμένη προσωπικότητα. Δεν δείχνει μόνο γρήγορο και επιθετικό, μπορεί κάλλιστα να γίνει, αφού πετυχαίνει τα 0-100 σε 4,5 sec, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 240 km/h.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης