Ο ρόλος των φώτων στη νέα εποχή

Ο ρόλος των φώτων στη νέα εποχή

Όπως όλα δείχνουν πλέον τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αποκτούν ταυτότητα κυρίως από τα φώτα τους. Νέα ήθη, νέα έθιμα...

230904071137_MERCEDES-CLA-CONCEPT-1
Τα φώτα ημέρας στη Mercedes-Benz Concept CLA θα χρησιμεύσουν ως ένα νέο χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στοιχείο για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας, το οποίο παρομοιάζεται με τις εξατμίσεις των παραδοσιακών αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes.

Έ
χουν τη μορφή του λογότυπου της μάρκας και είναι ενσωματωμένα σε κυκλικά φώτα στο μπροστινό και πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
Μαζί με μια εντυπωσιακή ψηφιακή μάσκα που φωτίζεται με ένα μοτίβο από γραφικά αστέρια, αυτά τα χαρακτηριστικά θα μεταφερθούν στην έκδοση παραγωγής της CLA και σε τρία άλλα μοντέλα μικρού μεγέθους που βασίζονται στη νέα πλατφόρμα MMA. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes, Gorden Wagener, τόνισε ότι σχεδόν όλα όσα είδαμε στο Concept CLA θα περάσουν στο όχημα παραγωγής.

Τόνισε ιδιαίτερα τα φώτα ημέρας σε σχήμα αστεριού, αναφερόμενος σε αυτά ως μια νέα υπογραφή για τη Mercedes, που μοιάζει με μια “ηλεκτρική εξάτμιση”.

Σημείωσε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν παραδοσιακές εξατμίσεις, οπότε αυτά τα φώτα ημέρας θα χρησιμεύσουν ως ένα ξεχωριστό οπτικό στοιχείο για τα EV τους.

Ο Wagener υπογράμμισε επίσης τη σημασία της νέας μάσκας, εξηγώντας ότι αντιπροσωπεύει μια νέα ερμηνεία της εμβληματικής μάσκας της Mercedes, προσθέτοντας μια μοναδική ταυτότητα στα οχήματά τους.

Επιπλέον, το Concept CLA αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Mercedes για τα ηλεκτρικά οχήματα. Θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα διαθέτει ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V, η οποία επιτρέπει την ταχεία φόρτιση DC σε ισχύ έως 250kW, η οποία μπορεί να προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων σε μόλις 15 λεπτά.

Το concept παρουσιάζει επίσης αμφίδρομη φόρτιση, υποδηλώνοντας ότι η έκδοση παραγωγής μπορεί να υποστηρίζει λειτουργίες vehicle-to-home, vehicle-to-grid και vehicle-to-appliance.

Επιπλέον, η Mercedes σχεδιάζει να προσφέρει διάφορες επιλογές κίνησης για την CLA, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών εκδόσεων και εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς και συστημάτων κίνησης στους πίσω και στους τέσσερις τροχούς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης