Πότε θα κυκλοφορήσει το Tesla Roadster;

Πότε θα κυκλοφορήσει το Tesla Roadster;

Έχουν ήδη συμπληρωθεί έξι χρόνια από την αποκάλυψη του Tesla Roadster και η εμπορική πρεμιέρα του ηλεκτρικού κουπέ έχει περάσει από μια σειρά συνεχόμενων αναβολών.

Tesla_roadster__2_
Η Tesla παρουσίασε το Roadster δεύτερης γενιάς παράλληλα με το Semi και η χρονιά ήταν το 2017, έχοντας πλάνο για εκκίνηση της παραγωγής και των δύο, το 2019. Τα πράγματα όμως, δεν πήγαν και τόσο καλά. Μεσολάβησαν πολλά και σημαντικά γεγονότα φυσικά, που έφεραν και πολλές ανακατατάξεις στις προτεραιότητες της παραγωγής. Τώρα, 6 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του διαδόχου του Roadster, με διαβεβαίωση του Ίλον Μασκ, η αναμονή φαίνεται να φτάνει στο τέλος της.
Το πρόβλημα βέβαια είναι λίγο μεγαλύτερο για όσους έδωσαν την προκαταβολή των 50.000 δολαρίων με την ανακοίνωση της δεύτερης γενιάς Roadster, προκειμένου να είναι από τους πρώτους που θα το έπαιρναν. Παρ’ όλα αυτά, καθώς ο Μασκ δεν είναι ένας συνηθισμένος επιχειρηματίας, όσοι επιθυμούν παίρνουν πίσω την προκαταβολή αν και τώρα φαίνεται να υπάρχει «φως στην άκρη του τούνελ».
Ο Μασκ στην τελευταία ενημέρωση μετόχων της εταιρείας, ανέφερε ως πρώτη αιτία της καθυστέρησης την περιορισμένη παραγωγή μπαταριών. Παράλληλα όμως, δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει το στίγμα της προτεραιότητας που έχει το νέο Roadster, χαρακτηρίζοντάς το ως το «κερασάκι πάνω στο κερασάκι της τούρτας».
Το θετικό στοιχείο που προέκυψε από την τελευταία ενημέρωση, είναι πως η εξέλιξη του μοντέλου δεν έχει σταματήσει και το τελικό προϊόν θα είναι πολύ καλύτερο από το πρωτότυπο που είδαμε το 2017. Ο Μασκ πάντως είπε ότι αναμένεται φέτος να ολοκληρωθεί η εξέλιξη και η παραγωγή του θα ξεκινήσει μέσα στο 2024.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης