Ιδού το νέας γενιάς Mitsubishi L200

Ιδού το νέας γενιάς Mitsubishi L200

Το πρωτότυπο Mitsubishi XRT αποτελεί την βάση για την δημιουργία του επόμενης γενιάς L200. 

230321134429_Mitsubishi-L200-XRT-Concept-9

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μπανγκόκ η Mitsubishi παρουσίασε ένα εντυπωσιακής σχεδίασης επαγγελματικό όχημα, που πάνω σε αυτό, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες θα βασιστεί το μελλοντικό L200.

Ο δυναμικός ανταγωνισμός στην κατηγορία των pick-up, φαίνεται πως κρατάει «ακμαίες» προτάσεις όπως αυτή του αναμενόμενου L200 που σύμφωνα με αυτό που βλέπουμε στο πρωτότυπο XRT, θα συνεχίσει πολύ δυναμικά να υποστηρίζει την εταιρεία σε αυτό το δύσκολο segment της αγοράς. 

Επίσης, το μοντέλο που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Μπανγκόκ, με το εντυπωσιακό αμάξωμα που έχει καμουφλάζ σε μαύρη ματ βάση, δείχνει εξαιρετικά ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής.

Αυτή περιλαμβάνει ανταγωνιστικές προτάσεις όπως το νέο Ford Ranger, καθώς και το VW Amarok αλλά και τον διαχρονικό πρωταγωνιστή της κατηγορίας, το Toyota Hilux. Στο πρόσφατο παρελθόν υπάρχει μία αναφορά της Mitsubishi γύρω από τα μελλοντικά της μοντέλα, κάνοντας λόγο για την ανανέωση του L200 που θα τροφοδοτείται από έναν εξελιγμένο κινητήρα diesel.

Επίσης, στην έκδοση παραγωγής του μοντέλου αναμένεται να δούμε και κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης, με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι συγκεντρωμένες σε ένα plug-in υβριδικό σύστημα που θα εξασφαλίζει και το ότι θα πληρούνται οι ολοένα και πιο αυστηροί κανονισμοί περί ρύπων.

Το XRT Concept είναι ένα σκληροτράχηλο διπλοκάμπινο μοντέλο με δύο εφεδρικούς τροχούς κανονικών διαστάσεων πάνω στην καρότσα. Η Mitsubishi δεν έχει δώσει άλλες πληροφορίες σχετικές με το πρωτότυπο αλλά μοιάζει πολύ προφανές πως θα έχουμε να κάνουμε με ένα σύγχρονο πλαίσιο τύπου σκάλας που είναι και η συνήθης επιλογή στην κατηγορία.

Δεν αποκλείεται δε, η τελική έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου XRT, να αποτελέσει τη βάση και για την επαναφορά του Navara στη γκάμα της Nissan, μια και οι «δεσμοί» μεταξύ των δύο εταιρειών είναι γνωστοί.

Σημαντικό επίσης για το νέο pick up της Mitsubishi είναι και το γεγονός πως θα δούμε το πρωτότυπο να συμμετέχει με την ομάδα της Ralliart στον θρυλικό αγώνα Asia Cross Country Rally 2023.

Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει μέσα στο 2023 και θα διατεθεί αρχικά στην αγορά της Ταϋλάνδης, ενώ μέσα στο 2024 θα φτάσει και στην Ευρώπη. Το νέο L200, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτό που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση και για ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό pick up που έχει ανακοινώσει η Mitsubishi πως θα έχει έτοιμο για παραγωγή, μετά το 2025 και πριν το 2028.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης